June 24, 2021
NaslovnaMoto SportFIM EWC Eštoril - Finale šampionata izdržljivosti

FIM EWC Eštoril – Finale šampionata izdržljivosti

-

Za vikend nam predstoji poslednja trka FIM EWC Endurane šampionata, odnosno šampionata izdržljivosti, koja će biti vožena na stazi Eštoril u Portugalu. To će ujedno biti prvi put još od 2000. godine da vozači iz šampionata izdržljivosti odlaze na ovu brzu i opasnu stazu u Portugalu.

Kako je uopšte došlo do toga da se šampionat izdržljivosti održava na Eštorilu? Tako lepo što zbog COVID-19 virusa nije bilo moguće održati čuvenu Bol D’or trku zbog toga što vlasti nisu dozvolile prisustvo publike. Zamena je brzo pronađena i napravljen je dogovor sa stazom Eštoril.

Eštoril je ranije bio domaćin MotoGP šampionata, tako da je staza dobro opremljena boksevima i ostalim stvarima bitnim za održavanje jedne zahtevne trke kakva je 12 sati Eštorila. Staza Eštoril dužine je 4.182 metara i sastoji se od tehnički zahtevnih 13 krivina i dugačkim pravcem od 986 metara. Ekipe će morati dobro da se potrude da optimalno podese motocikle kako bi dobro funkcionisali u svim delovima staze.

FIM EWC Eštoril
Foto: FIM EWC Press

Suzuki Endurance Racing Team ima solidnu prednost od 40 bodova ispred F.C.C. TSR Honda France ekipe, dok je YART Yamaha još u igri za titulu pošto zaostaju 45 bodova za SERT ekipom. Pobednik trke na Eštorilu osvaja 52,5 bodova tako da je još svašta moguće i nijedna ekipa neće se opuštati do samog kraja.

Finale FIM EWC šampionata izdržljivosti na Eštorilu počinje u subotu od 8:30 minuta i trajaće 20:30 minuta. Prenos ćete moći pratiti na zvaničnom youtube kanalu FIM EWC šampionata, sa tim što će prenos početi od 18:30 minuta.

Na Eurosport 2 kanalu možete pratiti FIM EWC endurance trku sa staze Eštoril u terminima od 09:15 – 11:30, zatim od 20:30 minuta.

Za diskusiju i komentare o finalnoj ednurance trci možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
120PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se