May 17, 2022
NaslovnaMoto SportGabor Sagmajster 11. put završio Dakar reli

Gabor Sagmajster 11. put završio Dakar reli

-

Prošle nedelje je završeno 45. izdanje Dakar relija na kojem je pobedu odneo vozač GAS GAS ekipe Sem Sanderlend. Među 126 vozača koji su završili ovogodišnji Dakar reli našao se i naš Gabor Sagmajster upisavši u svoju biografiju još jedan završen reli.

Gabor Sagmajster je svoj prvi reli odvezao 2009. godine kada se Dakar reli prvi put vozio van Afrike. Dakar reli je te godine organizovan u Južnoj Americi, tačnije u Argentini i Čileu. Tada je Gabor Sagmajster uspeo iz prvog pokušaja da savlada sve prepreke na reliju.

Od 2009. godine do danas, Gabor Sagmajster je čak 14 puta startovao na Dakar reliju. Na žalost, 2012., 2015., i 2019. godine nije stigao do cilja, a svoj najbolji plasman ostvario je 2014. godine kada je završio na 53. poziciji u generalnom plasmanu.

Gabor Sagmajster 11. put završio Dakar reli
Foto/izvor: pannonrtv.com

Ove godine je Sagmajster zabeležio nešto slabiji rezultat završivši na 106. poziciji u generalnom plasmanu od 126 vozača. Tako je Gabor uspeo da po 11. put završi Dakar reli svrstavajući se u Dakar legende i probrane pojedince koji imaju više od deset završenih Dakar relija.

Takođe, bitno je spomenuti da je na ovogodišnjem Dakar reliju Sagmajster učestvovao u “male” kategoriji u kojoj vozač sam obavlja sva održavanja i popravke na motociklu.

Na kraju treba spomenuti da je Gabor Sagmajster ujedno bio i naš jedini predstavnik na Dakar reliju.

Ukoliko želite da ostavite komentar ili da se uključite u diskusiju povodom ovogodišnjeg Dakar relija, to možete učiniti u našoj temi na forumu jednostavnim klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.