NaslovnaMoto SportMotoGPGresini Racing predstavio MotoGP ekipu

Gresini Racing predstavio MotoGP ekipu

-

Sad možemo da kažemo da smo i zvanično počeli sa MotoGP sezonom za 2022. godinu. Za nepune tri nedelje nas očekuje prvi MotoGP test na stazi Sepang u Maleziji. Period oko prvog testa obično služi i da ekipe predstave svoje timove, motocikle i vozače za predstojeću sezonu. U ovoj godini Gresini Racing je prvi tim koji je predstavio svoju MotoGP ekipu.

Gresini Racing u sezonu 2022 ulazi sa nekoliko krupnih promena unutar ekipa. Nažalost, kao što znamo, Fausto Gresini, osnivač i vlasnik ekipe nas je napustio tokom COVID-19 pandemije. Njegova želja je bila da se ekipa ne ugasi, što su njegovi članovi familije ispoštovali.

Ne samo da su ispoštovali, nego u 2022. godinu ulaze prilično konkurentni. Nakon nekoliko sezona na Apriliji, Gresini Racing će u 2022. godiini nastupati na Ducati motociklima. Ni manje ni više, Gresini Racing je sa Ducatijem napravio dogovor da se ove godine takmiči na GP21 motociklima.

Vozački sastav je takođe sasvim nov. Enea Bastianini i Fabio Diđanantonio braniće boje Gresini Racing ekipe. Bastianini se prošle godine dokazao, to jest impresionirao je sve sa svoja dva podijuma na starijoj verziji Ducatija i to u svojoj debitantskoj sezoni.

Bastianini je već imao prilike da proba GP21 i odmah mu je “legao” što je i sam potvrdio u interviju u kom je rekao da je GP21 mnogo bolji od prethodnog modela koji je vozio.

Foto: Gresini Racing

Fabio Diđanantonio je još jedan talentovan vozač koji će sačinjavati potpuno italijansku ekipu. Diđanantonio je u prošlosti u više navrata pokazao sav talenat i sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se pokazati u MotoGP šampionatu. Za Diđanantonia prvi test počinje već 31. januara. Tada je zakazan test na kom mogu da voze debitantni u MotoGP šampionatu. Naravno, debitantni uzimaju učešće i na kasnijem testu od 6. februara.

Foto: Gresini Racing

Sa nestrpljenjem očekujemo prve testove i početak sezone da vidimo kako će nova Gresini Racing ekipa funkcionisati na Ducati motociklima i sasvim novom vozačkom sastavu.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima za ovu sezonu možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.