February 27, 2021
Naslovna Moto Sport MotoGP Aragon 1 - Rins do pobede, Mir vodeći u šampionatu

MotoGP Aragon 1 – Rins do pobede, Mir vodeći u šampionatu

-

Jeste da je ova sezona započela na čudan način, ali je zato jedna od najinteresantnijih sezona koju smo imali prilike da gledamo u poslednjih ko zna koliko godina. MotoGP Aragon 1 doneo nam je osmog različitog pobednika, ali i novog lidera šampionata.

Moto3 standardno interesantna

Već sam dosadan sa pričom da je Moto3 trka zanimljiva do kraja. Tako je bilo i ovog puta. Raul Fernandez vodio je dobar deo trke i predvodio grupu koju su činili Fenati, Arenas, Suzuki, Binder, Masia i Alkoba. U poslednjih par krugova počele su razmene pozicija i borba za mesta na podijumu, koji su trajali do same startne ciljne linije kroz koju je prvi prošao Masia, ispred Bindera i Raula Fernandeza kojem je ovo i ujedno prvi podijum u karijeri. Lider šampionata Arenas, završio je trku na sedmoj poziciji.

MotoGP Aragon 1
MotoGP Aragon 1 – Rezultati Moto3 trke

Lideri šampionata popadali tokom Moto2 trke

Izuzetno teška Moto2 trka za lidere šampionata, naročito za vozače VR46 ekipe. Marini nije imao najbolji start i početkom trke vozio je na šestoj pozicji. Njegova trka nije potrajala dugo jer je već u drugom krugu napravio grešku i pao, prepustivši tako provizionalno vođstvo u šampionatu svom timskom kolegi Marku Bezekiju koji je u tom trenutku vodio trku ispred Di Đanantonia i Sem Louza.

Di Đanantonio je u jednom trenutku poveo trku, ali je napravio blagu grešku u drugoj krivni pri čemu mu je proklizao prednji kraj i nažalost trku je završio u šljunku. Posle njegovog pada Bezeki je preuzeo vodeću poziciju ispred Sem Louza i Martina i Bezekija koji su se borili za treće mesto.

Na dva kruga pre kraja, baš kada smo pomislili da Bezeki ide do pobede, Bezeki je u drugoj krivini proklizao i pao ispustivši i pobedu i vođstvo u šampionatu. Sem Louz je nasledio prvu poziciju i tako upisao drugu uzastopnu pobedu. Drugo mesto osvojio je Bastianini ispred Martina.

MotoGP Aragon 1
MotoGP Aragon 1 – Rezultati Moto2 trke

Novi pobednik i novi lider u šampionatu – uspešan dan za Suzuki

Sa pol pozicije startovao je Kvartararo, ali je Vinjales imao odličan početak trke. Međutim, Rins je odradio fantastičan start i brzo je preuzeo vodeću poziciju ispred Vinjalesa i Kvartarara. Kvartararo je imao katastrofalnu trku, iz kruga u krug tonuo je u poretku da bi na kraju trku završio van bodova.

Za to vreme, Mir je takođe napredovao i ubrzo je prestigao Vinjalesa za drugu poziciju i neko vreme je Suzuki imao pozicije jedan i dva u vidu Rinsa i Mira. Tada je počelo i fantastično probijanje Aleks Markeza koji se polovinom trke našao na zadnjem točku Mira. Mir i Aleks Markeza imali su borbu za drugo mesto, koju je Aleks Markez rešio u svoju korist. Aleks Markez pokušao je da prestigne i Rinsa, njih dvojica vodili su odličnu borbu, ali je Rins na kraju izašao kao pobednik. Rinsu je ovo prva pobeda u sezoni, a Markezu drugi uzastopan podijum. Mir je bio zadovoljan i trećom pozicijom jer je preuzeo vođstvo u šampionatu.

MotoGP Aragon 1
MotoGP Aragon 1 rezultati trke

Već sledeće nedelje očekuje nas nova trka na istoj stazi, tako da ćemo vrlo brzo dobiti revanš i nadam se još jednu fantastičnu trku. Za komentare i diskusiju o MotoGP Aragon 1 trkačkom vikendu, predlažem da svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,273FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se