May 17, 2022
NaslovnaMoto GaražaPirelli predstavio novu Diablo Rosso IV Corsa gumu

Pirelli predstavio novu Diablo Rosso IV Corsa gumu

-

Čuvena Diablo Rosso serija guma evoluira i dalje, kako bi se prilagodila sve većim zahtevima koje motocikli nameću. Razvijanje motocikla veće snage, ali i sve bolje upravljivosti tera proizvođače da neprestano unapređuju gume. Pirelli je zato predstavio novu Diablo Rosso IV Corsa gumu koja predstavlja evoluciju dosadašnje Diablo Rosso IV gume.

Pirelli fabrika navodi da nova guma guma pruža bolje prianjanje u suvim uslovima, bolji povratni osećaj i konstantne performanse.

Šta je novo na Diablo Rosso IV Corsa gumi?

Prednja guma je izrađena iz dve komponente. Središnji deo komponente koji zahvata područje do 25 stepeni nagiba sadrži 45% silike. Kada se pređe 25 stepeni nagiba, prelazi se na mekšu komponentu koja služi da pruži još bolje prianjanje kada je motocikl pod nagibom.

Zadnja guma se takođe sastoji od dve komponente. Središnji sloj sadrži punu siliku kako bi se omogućilo brzo zagrevanje gume. Bočne strane sadrže komponentu sličnu onoj koju koristi Diablo Supercors SC. Komponenta na bočnim stranama ima zadatak da pruži stabilnost i dobro prianjanje kada je motocikl pod nagibom, a naročito pri ubrzanjima na izlazima iz krivina.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa
Pirelli Diablo Rosso IV Corsa Foto: Pirelli

Profil gume je takođe dizajniran po uzoru na gume namenjene trkačima. To znači da je središnji sloj nešto takoreći oštriji, dok su bočne strane zaobljenije. U praksi bi to trebalo da omogući brže obaranje motocikla, uz pružanje veće kontaktne površine kada je motocikl pod nagibom.

Struktura gume je takva da omogućava dovoljno krutosti, a u isto vreme ostavlja prostora za deblji sloj gume. Na taj način se pružaju stabilnost i dovoljno prianjanja.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa
Pirelli Diablo Rosso IV Corsa Foto: Pirelli

Ni šare na gumama nisu pošteđene, te su i one pretrpele određene izmene. U središnjem sloju se nalaze šare raspoređene tako da optimalno odvode vodu, ali i da omoguće dovoljno fleksibilnosti gumi. Čisto napomene radi, šare na gumama ne služe samo za odvođenje vode, bar kad je reč o uličnim gumama. Njihova uloga je i da omoguće fleksibilnost gume. Na bokovima šare zauzimaju manju površinu, kako bi pružile više prianjanja.

Za kraj ostaje mala zanimljivost. Pirelli ove godine slavi 150 godina postojanja i zato će na bokovima nekih serija Diablo Rosso IV Corsa guma biti postavljen logo “Pirelli 150”.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa
Pirelli Diablo Rosso IV Corsa Foto: Pirelli

Pirelli je objavio da će Diablo Rosso IV Corsa biti dostupna u sledećim dimenzijama:

Prednja guma: 110/70 ZR 17 M/C 54W TL, 120/70 ZR 17 M/C (58W) TL
Zadnja guma: 150/60 ZR 17 M/C 66W TL, 180/55 ZR 17 M/C (73W) TL, 180/60 ZR 17 M/C (75W) TL, 190/50 ZR 17 M/C (73W) TL, 190/55 ZR 17 M/C (75W) TL, 200/55 ZR 17 M/C (78W) TL, 200/60 ZR 17 M/C (80W) TL.

Što se namene gume tiče, predviđena je uglavnom za hypernaked motocikle. Cena guma još nije poznata, ali verujemo da će uskoro i taj podatak biti dostupan.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.