August 17, 2022
NaslovnaMoto SportRabat potpisao za Barni Ducati ekipu

Rabat potpisao za Barni Ducati ekipu

-

Slagalica u WSBK šampionatu polako se slaže. Juče smo dobili još jedno ime koje će dogodine nastupati u WSBK šampionatu. Reč je o Barni Ducati ekipi za koju je potpisao Titi Rabat koji će dogodine branite čast Barni ekipe.

Rabat je prethodnih par godina vozio za Avintia ekipu u MotoGP šampionatu, ali nažalost nije imao zapaženije rezultate i iz tog razloga izgubio je mesto u Avintia ekipi. Dugo je bivši Moto2 šampion pokušavao da pronađe angažman u MotoGP šampionatu, ali do toga nije došlo.

Zatim su počeli pregovori sa ekipama iz WSBK šampionata, a juče je stigla vest da je Rabat potpisao za Barni Ducati ekipu. Na ozbiljnost ovog potpisivanja ugovora doprinosi i to što je bio prisutan i Paolo Ciabati iz Ducati trkačkog odeljenja. Ciabatijevo prisustvo moglo bi da znači da će Ducati pružiti veću podršku Barni ekipi i Rabatu.

Barni i Rabat mogli bi odlično da funkcionišu i da ostvare odlične rezultate. Barni Ducati ekipa prošle godine nije imala puno sreće sa vozačima i reč je o sasvim solidnoj ekipi iz Italije. Sa druge strane, Rabat je potcenjen vozač i godinama je vozio u ekipama koje nisu imale dobru podršku od fabrike.

Foto: www.ducati.com

Za komentare i diskusiju o moto vestima za 2021. godinu, možete posetiti i našu temu na forumu.

Čvrsto verujem da će Rabat ostvariti dobre rezultate za Barni ekipu. Prognoziram da će tokom sezone imati plasmane i u prvih 5. Uglavnom su sve ekipe potpisale svoje vozače za sledeću sezonu i sada nam preostaje samo da sačekamo prve testove.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.