July 25, 2021
NaslovnaMoto Sport24 sata Le Mana - F.C.C. TSR Honda do pobede posle uzubdljive...

24 sata Le Mana – F.C.C. TSR Honda do pobede posle uzubdljive trke

-

Za vikend je održana čuvena trka 24 sata Le Mana u okviru šampionata izdržljivosti. Promene vremenskih uslova koje su uključivale smenu suvog i kišnog vremena, zatim brojni padovi i tehnički problemi učinilu su da trka 24 sata Le Mana još jednom bude zanimljiva od početka do kraja. Osim borbe između ekipa, trka je takođe bila i borba između proizvođača guma.

Pol poziciju pred trk osvojila je YART ekipa. Mada pol pozicija na trkama izdržljivosti ne znači preterano mnogo. U dobrom startu trke presudna je snalažljivost, smirenost, fizička kondicija kao i sama psihička pripremljenost vozača da brzo stigne do motocikla, pokrene ga i startuje trku. Upravo je to najbolje pošlo za rukom ekipi SERT Suzukija koji su odradili odličan start i poveli trku. YART ekipa nije imala najbolji start i potonuli su u poretku. Kasnija želja da nadoknade izgubljeno vreme sa starta koštala je YART jer su pali i izgubili dragoceno vreme.

24 sata Le Mana
Foto: FIM EWC Press

U međuvremenu se spustila kiša i počeo je pravi haos, kako na stazi tako i u boksu. Promena strategije, menjanje guma i prilagođavanje na nove uslove dovelo je do toga da su neki vozači vozili po dva uzastopna stitna kako bi bili što sigurniji, jer bi promena vozača zahtevala da novi vozač na stazi izgubi vreme dok se prilagodi uslovima.

Nekako, jedino je F.C.C. TSR Honda uspevala da se održi bez velikih poteškoća. U početnim satima trke mogli smo da vidimo i kako je Ducati ekipa ostala bez goriva, a kasnije je i Da Kosta iz Ducati ekipe doživeo pad neposredno posle izaska iz boksa. Ducati ERC ekipa na kraju nije završila trku.

Do kraja trke, uz pomoć umešnosti i iskustva trojice vozača F.C.C. TSR Honda ekipe (Džoš Huk, Fredi Forej i Majk di Meljo) kao i uz odličnu taktičku i tehničku podršku mehaničara i ostatka ekipe, F.C.C. TSR Honda došla je do još jedne pobede na trci 24 sata Le Mana. To je bila druga pobeda na trci 24 sata Le Mana za ovu ekipu koja ima podršku iz Japana.

Suzuki SERT ekipa imala je drugo mesto sve do pred kraj trke. Međutim, pad pri kraju koštao ih je druge pozicije koju su zbog pada prepustili Kawasaki SRC ekipi. Zaostatak je bio mali za prvoplasiranom ekipom, ako se uzme u obzir da trka traje 24 časa. SRC Kawasaki zaostajao je jedan krug, dok je SERT Suzuki zaostao dva kruga.

24 sata Le Mana
Foto: FIM EWC Press

Titula najboljoj nezavisnoj ekipi pripala je Wójcik Racing Team ekipi koja je trku završila na sedmoj poziciji.

Sledeća, poslednja trka u ovoj sezoni vozi se na stazi Eštoril 26. septembra. Tada će se voziti trka u trajanju od 12 časova.

Za komentare i diskuiju o trci 24 sata Le Mana možete svratiti do naše teme na forumu.

Rezultati trke 24 sata Le Mana – Izvor/source FIM EWC
Generalni plasman ekipa u šampionatu – Izvor/source FIM EWC


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se