NaslovnaMoto SportDucati predstavio MotoGP ekipu za 2021. godinu

Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2021. godinu

-

Došlo je doba godine kada se polako predstavljaju MotoGP ekipe za 2021. godinu. Ducati je prvi u redu koji je predstavio svoju ekipu za ovu sezonu. Ducati će ove godine nastupati u potpuno izmenjenom vozačkom sastavu, jer Danilo Petrući i Andrea Doviciozo više ne voze za ekipu iz Bolonje.

Tako smo po prvi put imali prilike da u fabričkim Ducati bojama vidimo Džek Milera i Frančeska Banjaju. Predstavljanju su prisustvovali i Dal Inja, Tardoci kao i Klaudio Domenikali.

Kao i uvek, Ducati želi da osvoji titulu šampiona i u kategoriji vozača. Novina je i to da će ove sezone glavni sponzor biti Lenovo, pa tako ekipa sada nosi ime Ducati Lenovo.

Što se samog GP21 motocikla tiče, spolja se ne vidi neke veće promene, osim blago oštrijih okolopa, što je naznaka da je Ducati tokom zime ponovo radio na unapređenju aerodinamike.

Da se osvrnemo još malo na vozački sastav za ovu sezonu. Ducati je ovog put malo rizikovao i nije mnogo kalkulisao, mada nije ni imao puno izbora. Džek Miler je unapređen u fabričku ekipu posle dobrih rezultata u Pramac ekipi. Realno, Miler bi mogao da napravi odlične rezultate uz punu podršku Ducatija. Prošle sezone pokazao je da je sazreo kao vozač i nije pravio neke nepromišljene poteze. Još uvek utisak ostavljaju njegove borbe sa Morbidelijem u Valensiji i sa Pol Espargarom na Red Bull Ringu kada se Miler u oba navrata borio za pobedu.

Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2021. godinu
Banjaja i Miler u novim bojama Foto: Ducati

Banjaja je takođe imao dobru sezonu, čak i pored toga što je na Brnu doživeo povredu. Na Mizanu je imao odlične trke, a tokom sezone je imao uspona i padova. Banjaje je još mlad vozač, sa ne tako velikim iskustvom u MotoGP šampionatu, ali sa izvanrednim talentom što je i dokazao na par trka. Ducati se odlučio na rizik sa njim iz razloga što je mlad, ali je Tardoci izjavio da Banjaja ume da dotera prednj kraj motocikla do samih granica i da je i iz tog razloga dobar za Ducati.

Ducati sa novim vozačkim sastavom ulazi u sezonu sa velikom nadom da bi vozači mogli da naprave razliku i da Ducati konačno dođe do titule posle 14 godina pauze.

Za komentare i diskusiji u vestima iz moto sporta možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.