NaslovnaMoto SportMotoGPMotoGP Aragon - Trka za pamćenje!

MotoGP Aragon – Trka za pamćenje!

-

MotoGP trke na stazi Aragon bile su zanimljive, a naročito nas je ponovo napetim držala MotoGP trka i dule Banjaje i Markeza. Njih dvojica su vozili na sve ili ništa do poslednjeg kruga i pružili nam trku za pamćenje!

Kiksevi favorita u Moto3 trci

Moto3 trkom glavnu reč vodili su Onču, Fođija, Sasaki, Gevara, Pedro Akosta, Artigas i Garsija. Onču je zasigurno vodio tokom 2/3 trke, ali ga je u poslednjem delu trke Fođija pritiskao za pobedu. Njih dvojica imali su blizak dule u poslednjem krugu. U tom duelu kao pobedik je izašao Fođija, dok je Onču ostao bez pobede u poslednjoj krivini i još jednom je morao da se zadovolji drugim mestom. Treće mesto osvojio je Sasaki.

Ako se pitate šta je sa Akostom i Garsijom, glavnim favoritima za osvajanje šampionata, odgovor je da su njih dvojica trku završili padom. Prvo je pao Akosta i to tokom neopreznog preticanja Artigasa. Tom prilikom je Akosta počistio ni krivog ni dužnog Artigasa. Zatim je u završnici trke Garsija pao sa treće pozicije dok je jurio vodeće vozače. Obojica su ostali bez bodova, što znači da Akosta i dalje ima veliku bodovnu prednost.

MotoGP Aragon
MotoGP Aragon – Rezultati Moto3 trke Foto/Source: MotoGP.com

Perfektni, ranjeni Raul Fernandez

Raul Fernandez je Moto2 trku vozio sa sveže operisanom metatarzalnom kosti. U nedelju se povredio, u ponedeljak je bio operisan, a danas je dominirao na Moto2 trci. Dobar start Fernadeza i ubrzo preticanje Louza za prvu poziciju bilo je dovoljno da se Raul Fernandez nametne ritam koji niko nije uspeo da prati.

Louz je pokušao da prati Fernandeza, ali je sredinom trke pao sa druge pozicije, prepustivši je Remi Gardneru. Iza Gardnera se vodila borba za treće mesto između Augusto Fernandeza i Navara. Navaro se dugo branio od napada Augusto Fernandeza, ali je na kraju morao da se zadovolji četvrtom pozicijom.

MotoGP Aragon – Rezultati Moto2 trke Foto/Source: MotoGP.com

MotoGP spektakl

Na početku trke dobro su startovali Banjaja i Mark Markez. Njih dvojica su obeležili celu trku, jer je Markez bukvalno celu trku vozio na zadnjem točku Banjaji i pritiskao ga. Poslednja tri kruga bila su pravi rat na stazi. Mark Markez je čak sedam puta preticao Banjaju, a Banjaja je svaki put uspeo da se odbrani. Poslednji Markezov pokušaj dogodio se u krivini dvanaest. Tom prilikom je Markez otišao široko, izgubivši taman dovoljno vremena da Banjaja uspe da se odveze do svoje prve pobede u MotoGP karijeri. Potpuno zaslužena pobeda za Banjaju. Mark Markez je pokazao da nije izgubio svoj instiknt i još jednom je išao na “sve ili ništa”.

Treće mesto na podijumu zaokružio je Mir, nakon što se tokom trke izborio sa Aleš Espargarom. Aleš je još jednom uspeo da smesti Apriliju na odlično mesto, završivši trku na četvrtom mestu.

MotoGP Aragon
MotoGP Aragon – Rezultati MotoGP trke Foto/Source: MotoGP.com

Posle ove uzbudljive trke već za nedelju dana pauze nas očekuje MotoGP trka na stazi Mizano u Italiji. Na toj trci će se i Andrea Doviciozo vratiti kao vozač, ali za Petronas Yamaha SRT ekipu.

Do tada komentare i diskusiju o MotoGP trkačkom vikendu sa staze Aragon, možete postavljati u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.