NaslovnaMoto SportMotoGPSepang otkazan, voziće se dve trke na Mizanu

Sepang otkazan, voziće se dve trke na Mizanu

-

Ove sezone dogodilo se već par promena u kalendaru MotoGP šampionata. COVID-19 virus uticaće i na ovu sezonu jer je MotoGP vikend na stazi Sepang otkazan, a umesto Sepanga voziće se dve trke na Mizanu.

Održavanje MotoGP trke na stazi Sepang bilo je upitno još od početka sezone. Zapravo, sve trke van Evrope dovedene su u pitanje što zbog komplikacija oko avionskog prevoza svih stvari i opreme, što zbog samih mera koje vladaju u određenim državama.

Već pre nešto više od mesec dana krenule su glasine da će Sepang biti otkazan, a slično se spominjalo i za trku na stazi COTA u Teksasu. Kako stvari stoje, verovatno je da će se MotoGP u Teksasu održati, ali zato nije postojala mogućnost da se održi trka na Sepangu.

Trka na Sepangu bila je zakazana za vikend od 22 – 24. oktobra. U Maleziji je na snazi zabrana ulaska u zemlju pa iz tog razloga nije moguće održati trkački vikend.

DORNA kao organizator MotoGP šampionata odmah je našla zamenu za trku u Sepangu, kako bi se održao planiran broj trka. Istog datuma, to jest 24. oktobra biće održana trka na stazi Mizano u Italiji. To će biti druga trka na toj stazi u ovoj sezoni. Prva trka na Mizanu očekuje nas 19. septembra.

Sepang otkazan, voziće se dve trke na Mizanu
Sepang otkazan, voziće se dve trke na Mizanu Foto: Ducati

Otkazivanje trke na Sepangu je drugo otkazivanje u poslednje dve godine. Šteta je što je Sepang ponovo otkazan jer je ta staza uglavnom pružala dobre trke. Vozači će jedino moći da odahnu iz razloga što na Sepangu obično vladaju teški uslovi za vožnju. Velika temperatura i vlažnost vazduha obično prate trkačke vikende na Sepangu.

Sa druge strane, navijači koji su planirali da po poslednji put vide Rosija na stazi u Italiji mogu da iskoriste još jednu šansu da se pojave na tribinama staze Mizano, naravno, ako i dalje bude dozvoljen ulazak publike na stazu.

Raduje to što šampionat neće ostati bez još jedne trke, a Mizano je svakako atraktivna staza koja je u prošlosti znala da priredi par iznenađenja.

Za komentare i diskusiju o dešavanjima u motor sportu, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.