NaslovnaMoto SportMotoGPVR46 ekipa u MotoGP šampionatu naredne 4 godine

VR46 ekipa u MotoGP šampionatu naredne 4 godine

-

Od kako je Valentino Rosi osnovao Moto3, a zatim i Moto2 ekipu krenule su špekulacije oko Rosijeve ekipe u MotoGP kategoriji. Od ove sezone VR46 ekipa delimično je u MotoGP šampionatu sa Lukom Marinijem i Esponsorama Ducati ekipom. Napokon, nagađanjima je došao kraj. VR46 ekipa od sledeće godine i zvanično ulazi u MotoGP šampionat!

Zapravo, potpisan je ugovor na 4 godine, tačnije od 2022. – 2026. godine koji podrazumeva učešće VR46 ekipa u MotoGP šampionatu. Sponzor ekipe biće Tanal Entertainment Sport & Media sa Saudi Aramcom kao glavnim sponzorom i to tokom sve četiri godine.

Za sada se ne zna koje motocikle će VR46 ekipa koristiti. Na zvaničnoj PR prezentaciji prikazane su grafike VR46 ekipe na Yamahi M1. To ne mora da znači da će ekipa nastupati na Yamahi. Tačno je da Petronasu ističe ugovor sa Yamahom na kraju godine, ali isto tako i Suzuki želi satelitsku ekipu, kao i Aprilia.

Takođe, Ducati želi da ostane sa 6 motocikala na startnoj postavi. Sve opcije su još uvek otvorene, te VR46 ekipa ima tu sreću da može da pregovara sa svim proizvođačima (osim sa KTM-om) i da traži najbolje moguće uslove.

Da li će VR46 ekipa voziti na Yamaha ili nekim drugim motociklima? Foto: Yamaha Racing

Yamaha je zadovoljna saradnjom sa Petronasom, tako da je i ta opcija moguća. Suzuki deluje kao dobar izbor, ali i Ducati može da pruži odličnu podršku.

U svakom slučaju, ne vredi previše unapred nagađati jer će se situacija vrlo brzo rešiti. Ekipe moraju biti spremne za sledeću sezonu, tako da verujem da će svi pregovori biti završeni do kraja juna.

Po pitanju vozačkog sastava takođe još nema ni govora. Sam Valentino Rosi doneće odluku o nastavku svoje karijere do sredine ove godine. Ko zna, možda Rosi odluči da svoju poslednju sezonu odveze u VR46 ekipi.

Za diskusiju i komentare iz moto sporta, možete posetiti temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.