NaslovnaMoto SportWorldSBKWSBK kalendar (ponovo) ažuriran

WSBK kalendar (ponovo) ažuriran

-

WSBK sezona prilično kasni sa početkom. Ranije je WSBK šampionat obično startovao u februaru trkom na stazi Filip Ajlend. Ove godine je početak sezone pomeren, a WSBK kalendar je više puta ažuriran. Poslednje ažuriranje kalendara dogodilo se pre par dana, tako da vas upućujemo na izmene koje su izvršene u WSBK za 2021.

Prema najnovijem kalendaru, na rasporedu je 13 rundi, sa tim što su upitne poslednje dve runde zakazane na stazama Filip Ajlend i na novoj stazi Mandalka u Indoneziji.

Sezona bi trebalo da počne na stazi Aragon od 21. – 23. maja, a samo nedelju dana kasnije WSBK i WSS šampionat sele se na stazu Estoril, koja je ubačena kao druga trka u šampionatu.

Nakon trke u Estorilu, od 11. – 13. juna održaće se trkački vikend na stazi Mizano. Nakon tog trkačkog vikenda sledi mala pauza do 02. jula, kada je zakazana runda na stazi Silverston u Velikoj Britaniji.

Prilično razređen raspored nastavlja se od 23. – 25. jula na stazi Asen u Holandiji. Posle Asena, moraćemo da čekamo tek 22. avgust za novu rundu šampionata na novoj stazi u kalendaru. Reč je o stazi Navara u Španiji.

Poslednje tri trke planirane su van Evrope. Prvo bi trebalo da se vozi trka u Argentini, a nakon toga da se šampionat preseli u Indoneziji na novu uličnu stazu Mandalka. Poslednja trka u šampionatu ostavljena za Australiju i stazu Filip Ajlend. Staza Filip Ajlend još nije potvrđena, jer mora da prođe novu homologaciju za WSBK šampionat.

WSBK kalendar (ponovo) ažuriran
Ažuriran WSBK kalendar za 2021. godinu Foto/source: worldsbk.com

Svi timovi su već odradili nekoliko testova, a poslednji je vožen prošle nedelje na stazi Aragon. Na žalost, ekipe nisu imale puno sreće jer im je kiša pokvarila test.

Sa nestrpljenjem očekujemo početak nove WSBK sezone.

Za komentare i diskusije o dešavanjima u moto sport svetu, možete posetiti našu temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.