September 22, 2020
Naslovna Garaža Želite da kupite MotoGP motocikl? KTM prodaje dva RC16

Želite da kupite MotoGP motocikl? KTM prodaje dva RC16

-

MotoGP motocikle gotovo da nije moguće kupiti. Čak i satelitske ekipe poput Pramac, Tech3 ili Petronas iznajmljuju motocikle od fabrika. Međutim, KTM je rešio da proda dva RC16 MotoGP motocikla, što je gotovo presedan u istoriji modernog MotoGP-ija. Jedino je Ducati bio blizu sa Desmosedići RR motociklom, ali to je sasvim druga priča.

KTM je u svoju ponudu uvrstio prošlogodišnju verziju KTM RC16 MotoGP motocikla sa kojom je Pol Espargaro osvojio pol poziciju na Mizanu prošle godine. Ta verzija RC16 takođe je došla i do osvajanja ukupno preko 100 poena u MotoGP šampionatu.

Sad da pređemo na najbitniju stvar, pošto većina vas koja čita ovaj tekst verovatno već zna šta znači MotoGP motocikl. Cena za KTM RC16 iznosi 288.000 bez poreza. Ali, KTM je rešio da u ovu cenu uvrsti i sledeće:

  • Ceo komplet Pol Espargarovog trkačkog odela
  • Potpisanu Espargarovu kacigu
  • VIP MotoGP ulaz na bilo koju MotoGP trku u 2021. godinu (što uključuje i druženje sa timom i vozačima u toku trkačkog vikenda)

Ono što KTM nije objavio je to da li je KTM RC16 identičnih specifikacija ili će ipak nešto od “tajni” zanata biti uklonjeno i zamenjeno nečim “običnijim”. Ono što jeste dobro je to što će neko imati priliku da poseduje zaista pravi MotoGP motocikl, koji prema nekim tvrdnjama isporučuje oko 300 KS.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,348FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
110PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se