NaslovnaMoto SportWorldSBKBarni Spark Racing team - Srpska zastava u WSBK šampionatu

Barni Spark Racing team – Srpska zastava u WSBK šampionatu

-

Ostalo je još manje od mesec dana do prve trke u WSBK šampionatu. To znači i da su ekipe počele sa finalnim pripremama i predstavljanjem ekipa za predstojeću sezonu. Prva ekipa koju ćemo predstaviti je Barni Spark Racing team. Razlog zbog kojeg ukazujemo tu čast baš Barni Spark Racing ekipi leži u činjenici da ta ekipa ima povezanosti sa Srbijom i da ćemo na njihovim motociklima gledati zastavu Srbije.

Barni ekipa je nadaleko poznata u italijanskom šampionatu i sa vozačem Mikele Pirom su osvojili nekoliko šampionskih titula. Mikel Piro je poznat svima koji prate MotoGP šampionat, jer se radi o zvaničnom test vozaču Ducati-ja.

Da se vratimo na Barni Spark Racing team. Pored učešća u italijanskom CIV šampionatu, Barni Spark Racing team se već nekoliko sezona unazad takmiči u WSBK šampionatu. Prošle godine nisu imali sreće sa vozačkim sastavom jer Tito Rabat nije pokazao ono što se od njega očekivalo.

Za ovu sezonu Barni Spark Racing team je potpisao mladog Luku Bernardija koji je prošle godine vozio u SSP šampionatu osvojivši ukupno 5 podijuma i 9 mesto u generalnom poretku vozača.

Barni Spark Racing team
Luka Bernardi Foto: Barni Spark Racing Team

Osim u WSBK, Barni Spark Racing team će ove godine nastupati i u SSP šampionatu. Naime, od ove godine važe nova pravila supersport šampionata u kojem su dozvoljeni dvocilindrični agregati radne zapremine do 955 cm3. Barni i Ducati su ovo iskoristili da na startnu postavu izađu sa Panigale V2 955 modelom koji ima veliki potencijal i za koji se već sad smatra da bi mogao da dođe do titule.

Za ekipu u supersport šampionatu će vozi Oli Bejlis koji je ni manje ni više nego sin čuvenog Troj Bejlisa. Oli Bejlis ima svega 18 godina i do sada se uspešno takmičio u šampionatu Australije. Na žalost, Oli Bejlis je na prvom testu doživeo manju povrede te nismo bili u prilici da vidimo šta mladi Bejlis može da pokaže.

Barni Spark Racing team
Troj i Oli Bejlis Foto: Barni Spark Racing Team

Srpska zastava u WSBK šampionatu na Barni Spark Racing team motociklima

Za sve vas koji slabije pratite dešavanja u moto sportu na našim prostorima, dužan sam da dam jedno kraće objašnjenje. Naime Spark Racing ekipa iz Srbije već par godina unazad gradi svoj status kako na teritoriji Balkana gde učestvuju u šampionatu Srbije i Alpe Adria (u kom imaju i šampione), a trude se da ostave traga i na svetskoj sceni. Tako je Spark Racing ekipa već par godina unazad u kontaktu i saradnji sa Barni Racing ekipom. Ta saradnja se produbila prošle godine kada je Spark Racing uz saradnju države Srbije sponzorisao Barni ekipu.

Očigledno da je to sponzorstvo ove godine otišlo korak dalje jer je Spark sada najveći, takozvani “title” sponzor Barni ekipe. Otud naziv “Barni Spark Racing team”. Osim toga što će ima Spark ekipe biti u nazivu ekipe, takođe će se na motociklima nalaziti zastava Srbije i natpis “Spark Racing”.

Barni Spark Racing team
Panigale V2 Foto: Barni Spark Racing

Jedna lepa stvar za promovisanje Srbije, iako ne znamo tačno pozadinu saradnje. Uglavnom, ukoliko niste znali za koga da navijate u supersport i WSBK šampionatu, navijajte za našu ekipu.

Za utiske i komentare o Barni Spark ekipi možete posetiti temu na forumu posvećenu moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.