NaslovnaMoto SportCrossCountry šampionat se nastavlja Golden Sands Rally trkom

CrossCountry šampionat se nastavlja Golden Sands Rally trkom

-

CrossCountry šampionat Srbije se nastavlja Golden Sands Rally trkom nadomak Srebrnog jezera od 6. jula.

Golden Sands Rally biće treća trka u CrossCountry šampionatu Srbije. Prethodna trka održana je u maju, a takmičare sada očekuje novi izazov. Ovog puta relijem će preovladavati pesak u atarima opština Veliko Gradište i Golubac.

*GOLDEN SANDS RALLY 2024* samo ime, u kombinaciji sa terenom, je program: fini pesak u atarima opstina Veliko Gradiste i Golubac, takoreci „gde civilizacija prestaje… i gde “pustinja” počinje… tu počinje i GOLDEN SANDS RALLY”! 

Predviđeno je 150 km RoadBook-a, podeljeno u 5 specijalnih ispita, i to ne tako daleko od civlizacije, nadomak Srebrnog Jezera, niz obalu Dunava, prava lokacija za vikend provod sa celom porodicom i učešće na trci, i to u sledećim kategorijama: 

 – Motorbikes (motori sa čitačem RoadBook-a) – Quads (kvadovi sa čitačem RoadBook-a 

– TH1.1 (4×4-vozila do 2.500 kubika) 

– TH1.2 (4×4-vozila od 2.501 kubika)

Kako bi i novi ucesnici mogli da osete cari CrossCountry-Discipline, postoje dve “hobi” kategorije, koje se voze na GPS-Track:

 – Motorbike-Experience (motori bez čitača RoadBook-a)

 – Quad-Experience (kvadovi bez čitača RoadBook-a)

Foto: Ivica Ivanović

Sva vozila moraju da imaju saobraćajne tablice, i posade da nose kacige i da imaju adekvatnu bezbednosnu opremu.

Posle Riverside Rally-a, Golden Sands Rally je druga trka za otvoreni srpski CrossCountry šampionat, sa učesnicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, organizatori se trude da privuku sto više iskusnih takmičara iz regiona, koji će pomoći da ova disciplina zaživi i u Srbiji. 

“Golden Sands Rally 2024”, ne propusti priliku da osetiš čari DAKAR-a u sred Srbije 6. Juli 2024 Veliko Gradiste/Golubac.

Informacije oko prijava možete pronaći na linku – Prijave i informacije za Golden Sands Rally,

Utiske povodom Golden Sands Rally-ja možete ostaviti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.