NaslovnaMoto SportDucati predstavio WSBK ekipu za 2020. godinu

Ducati predstavio WSBK ekipu za 2020. godinu

-

Posle Kawasaki WSBK ekipe, danas je i Ducati predstavio svoju WSBK ekipu i motocikle sa kojim će nastupati ove sezone. Predstavljanje je izvršeno na čuvenoj stazi Imola u Italiji. Prenosimo vam sve bitne informacije koje treba da znate o ovoj ekipi.

Predstavljanje je obavljeno uz prisustvo velikog broj zvanica i čelnih ljudi kako Ducati tima, tako i glavnih sponzora poput Aruba.it koji ostaje i ove sezone kao glavni sponzor WSBK Ducati ekipe.

Kao i svake godine, Ducati ima za cilj osvajanje titule šampiona. Glavni adut u novoj sezoni biće Skot Reding koji se odlično pokazao na testovima na Herezu i Portimao -u. Reding je prošle godine osvojio titulu superbajk šampiona u britanskom superbajk šampionatu, upravo na Panigale V4R motociklu.

Ducati predstavio WSBK ekipu
Ducati predstavio WSBK ekipu Foto: Ducati Press

Čaz Dejvis ove godine mora dodatno da se trudi kako bi zadržao svoje mesto u fabričkoj ekipi, budući da prošle sezone nije bio na vrhuncu zadatka, naročito ako njegove rezultate uporedimo sa Bautistinim.

Ducati predstavio WSBK ekipu
Ducati predstavio WSBK ekipu Foto: Ducati Press

Predstavljanju ekipe prisustvovao je Luiđi Dal Inja, glavni čovek zadužen za razvoj MotoGP motocikla, ali koji učestvuje i u razvoju Panigale V4R WSBK motocikla. Dal Inja je izjavio da ova ekipa ima za cilj da osvoji titulu WSBK šampiona. Ducati je poslednji put osvojio titulu WSBK šampiona 2011. godine sa Karlos Čekom kao vozačem.

Ducati se posle prezentacije polako pakuje i kreće put Australije na stazu Filip Ajlend na kojoj se 24. i 25. februara vozi zvanični test.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.