January 22, 2022
NaslovnaMoto SportKvartararo potpisao za fabričku Yamahu, Rosi odlazi na kraju sezone

Kvartararo potpisao za fabričku Yamahu, Rosi odlazi na kraju sezone

-

Danas su svetom moto sporta odjeknule dve bitne vesti vezane za MotoGP šampionat i fabričku Yamaha ekipu. Valentino Rosi i Yamaha postigli su dogovor da Rosi na kraju sezone odlazi iz fabričke Yamaha ekipe.

U zvaničnom saopštenju Yamahe stoji da su Rosi i Yamaha postigli usmeni dogovor da Rosi napusti fabričku ekipu na kraju sezone. Budući da je Rosi već ranije izjavio da će sredinom sezone odlučiti da li se povlači iz trkanja ili će nastaviti sa aktivnim takmičenjem, Yamaha je ostala u problemu. Problem je nastao jer se za Vinjalesa i Kvartarara interesuje više ekipa.

Yamaha i Vinjales prethodnih dana potpisali su ugovor na dve godine, pa je ostalo da se reši pitanje drugog vozača.

Za Kvartarara su veoma zainteresovani Ducati i Suzuki. Yamaha je morala da reaguje kako ne bi izgubila talentovanog vozača poput Kvartarara, pa su se stoga odlučili za dogovor sa Rosijem.

Samo par sati posle objave da Rosi odlazi iz Yamahe na kraju sezone, Fabio Kvartararo i Yamaha su objavili vest da su potpisali ugovor za 2021. i 2022. godinu.

Kvartararo potpisao za fabričku Yamahu, Rosi odlazi na kraju sezone

Yamaha je tako pre svih ekipa rešila pitanje vozačkog sastava za naredne sezone.

Ovo ne znači da će se Rosi penzionisati na kraju ove sezone. Kako u saopštenju stoji, Yamaha je ponudila podršku Rosiju u slučaju da hoće da nastavi da se takmiči i 2021. godine. U tom slučaju postoji verovatnoća da će Rosi preći u SIC ekipu i da će dobiti fabričku podršku Yamahe. Rosiju će ovo biti 15 sezona u timu fabričke Yamaha ekipe.

Za diskusiju o dešavanjima u moto sportu predlažemo da svratite do dela foruma posvećenom samo temi moto sporta.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
140PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se