NaslovnaMoto GaražaMark Markez operisan po drugi put!

Mark Markez operisan po drugi put!

-

Kasno sinoć HRC je izneo saopštenje u kojem se navodi da je Mark Markez ponovo operisan kako bi se sanirala šteta koja je naneta titanijumskoj pločici koja fiksira slomljenu kost u desnoj nadlaktici.

Da podsetimo, Mark Markez se povredio tokom prve MotoGP trke na stazi Herez i odmah nakon toga je operisan. Operacija je uspešno izvršena i Markez je pokušao da vozi na drugoj trci na Herezu, međutim povukao se posle prvog kruga u kvalifikacijama.

Nakon trkačkog vikenda na Herezu, Markez je započeo fizičke pripreme kako bi bio spreman za predstojeću trku koja se vozi na Brnu 9. avgusta. Izgleda da je velika želja za brzim povratkom na stazu skupo koštala Markeza, pošto je juče morao ponovo da bude operisan. Prema informacijama koje smo uspeli da prikupimo, titanijumska pločica koja fiksira kost desne nadletkice je iskrivljena usled prevelikog izlaganja silama i morala je pod hitno biti izvršena korekcija vađenje stare i ubacivanjem nove pločice.

Mark Markez operisan drugi put
Mark Markez operisan drugi put Foto: HRC Press

Markez je po drugi put uspešno operisan i moraće da ostane 48 sata u bolnici kako bi se pratilo stanje povrede. Za sada se ne zna koliko bi trebalo da traje ponovni oporavak, ali je sada veoma izvesno da Markeza nećemo gledati na trci na Brnu ove nedelje.

Za diskusiju o povredi Markeza ili o dešavanjima u MotoGP šampionatu, predlažemo da svratite do teme na forumu predviđene moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.