NaslovnaHumanostMoto Deda Mraz je ponovo obišao decu u Sremčici!

Moto Deda Mraz je ponovo obišao decu u Sremčici!

-

Tradicionalna akcija Moto Deda Mraz održana je 21. decembra 2019. godine u Beogradu, kada je preko 300 Deda Mrazeva na motociklima posetilo Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici, noseći im preko 300 paketića. Motociklisti su još jednom ispunili svoj zadatak – obradovali su decu u Domu u Sremčici!

Ova već dobro poznata akcija je startovala okupljanjem na platou ispred Skupštine Grada Beograda već od 9.30h u Subotu 21. decembra 2019. godine. Izuzetno toplo vreme za zimsko doba godine je pogodovalo akciji, te je veliki broj motociklista tog dana odlučio da se obuče u odelo Deda Mraza i priključi. Već oko 10.30h je plato postao tesan za sve motocikle Deda Mrazeva.

Pred polazak u Sremčicu, Moto Deda Mrazevi su se tradicionalno fotografisali na stepenicama Skupštine Grada Beograda.

Fotkanje Moto Deda Mrazeva 2019
Fotografisanje Moto Deda Mrazeva 2019
Tradicionalno fotografisanje Moto Deda Mrazeva pred polazak u Sremčicu

Tačno u 11h kolona Moto Deda Mrazeva je krenula na svoj put kroz Beograd, do doma u Sremčici.

Nakon što je vesela kolona Moto Deda Mrazeva stigla u Sremčicu, krenulo je druženje uz muziku i veselje sa decom iz Doma. Pošto je trenutno u toku renoviranje glavne fiskulturne sale u Domu u Sremčici, izostala je predstava KUD-a koju smo tradicionalno ranije skoro svake godine organizovali za decu i učesnike. Ali, zato smo iskoristili lepo vreme i na terenima za sport organizovali veselje uz muziku na otvorenom!

Veselje na otvorenom, Sremčica 2019
Proslava dece i Moto Deda Mrazeva, Sremčica 2019.

Za to vreme, neki vredni Deda Mrazevi su istovarivali paketiće i poklone za decu.

Veseli lanac humanih ljudi, Sremčica 2019

Oko 14h se slavlje u domu privodilo kraju, a Moto Deda Mrazevi su se uputili na zajednički ručak, koji je bio organizovan u restoranu Petica, na Adi.

Moto Deda Mraz

Na tradicionalnom ručku je dodeljeno priznanje BJBikers Vitez forumašima koji su svojim delima i ponašanjem demonstrirali vrednosti na kojima počiva BJBikers Moto Zajednica.

Zajednički ručak motociklista, 2019
Zajednički ručak motociklista, restoran Petica
BJBikers Vitezovi, 2019
Forumaši Komša i njegova supruga su odlikovani titulom BJBikers Vitezova, 2019

Motociklisti su još jednom pokazali svoje humano srce i nisu izneverili očekivanja dece u Sremčici. Ova akcija predstavlja kamen temeljac BJBikers Moto Zajednice, te verujem da dok postoji zajednica, postojaće i ova humana akcija.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.