NaslovnaHumanostMoto Deda Mraz 2022 - Najposećenija Dedamrazijada za štićenike Sremčice

Moto Deda Mraz 2022 – Najposećenija Dedamrazijada za štićenike Sremčice

-

Subota 24. decembar osvanula je kao natprosečno topao dan za decembar, ali sa malo kiša koja nipošto nije omela da se Moto Deda Mraz akcija održi. Veliki broj motociklista velikog srca gotovo religiozno je dočekao ovogodišnju Dedamrazijadu i svi do jednog bili su izuzetno raspoloženi i disciplinovani.

Dobre navike ne treba menjati. Prema tom principu, okupljanje je bilo na standarnom mestu, kod skupštine grada Beograda. Okupio se veliki broj motociklista u Deda Mraz odelima. Ispostaviće se da je ovo jedna od najposećenijih dedamrazijada u istoriji ove akcije.

Dok ne dođemo do samog okupljanja i posete, moramo se vratiti na dan ranije, odnosno petak tokom kojeg je obavljeno tradicionalno pakovanje paketića. Raduje što je već tradicionalno tokom pakovanja paketića u pomoć priskočilo i nekoliko mališana koji su vredno pakovali paketiće za decu u Sremčici. Teši što će prema svemu sudeći budući naraštaji nastaviti našu tradiciju.

Priča o mališanima se ne završava tu. Ukoliko ste ispratili, objavili smo akciju koju je organizovao vrtić Trešnjica. Mališani iz tog vrtića su sakupili paketiće kako bi doprineli ovogodišnjoj akciji. Vaspitačice su dale ideju, a drugari su to shvatili više nego ozbiljno i doprineli su znatnim brojem paketića i slatkiša.

Radosni smo ne samo na pomoći, nego što u današnjim vremenima deca očigledno imaju empatiju, saosećaju i shvataju šta znači gest pažnje i doprineti nekom ko ima manje nego oni. Ponosni smo na svu omladinu koja se priključila akciji!

Nakon pomenutih akcija, paketići su spakovani i mogli smo da se pripremamo za subotu i polazak u Sremčicu. Pre polaska ka Sremčici obavljeno je tradicionalno fotografisanje na kom je bilo teško sve učesnike smestiti u jedan kadar.

Moto Deda Mraz 2022

Prosidba pred polazak

Pred polazak je nastao još jedan lep događaj. Jedan par će ovu dedamrazijadu pamtiti do kraja života jer je jedan od učesnika zaprosio svoju lepšu polovinu. Ovom prilikom im želimo da srećno i u ljubavi provedu ostatak svog života.

Moto Deda Mraz 2022

Nepregledna i disciplinovana kolona deda mrazova na motociklima

Polazak u Sremčicu bio je prizor vredan divljenja. Mnogi prolaznici zastali su i divili se koloni motociklista koja je disciplinovano vozila od početka do kraja i odredišta. Redari su se potrudili da kolona teče neometano i hvala svakom redaru na pomoći. Takođe želimo da pohvalimo sve učesnike na disciplinovanoj vožnji. Još jednom smo pokazali da motociklisti nisu neko ko divlja, već istinski zaljubljenici u dvotočkaše i život.

Druženje sa štićenicima doma Sremčica

Kruna celog okupljanja bilo je predavanje paketića i druženje sa štićenicima doma u Sremčici. Nisu se mogli sakriti oduševljenje na licima štićenika doma, ali i svih učesnika koji iz sveg srca žele da pruže makar trenutak radosti našim drugarima iz Sremčice.

Paketići su predati i preneti čuvenim “lancem” preko kojeg se paketići prenose iz ruke u ruku.

Novi sad za dečiju bolnicu, Svratište i sigurnu kuću

Dedamrazijada nije organizovana samo u Beogradu. Mnogi gradovi su učestvovali u ovoj akciji, svaki grad zasebno za sebe i u svakom od gradova pružen je momenat pažnje onima kojima je to najpotrebnije.

Motociklisti iz Novog Sada obukli su Deda Mraz odela i obišli su dečiju bolnicu, svratište i sigurnu kuću.

Osim u Beograd i Novom Sadu, imamo potvrđene informacije da su u subotu i nedelju Deda Mrazevi na motociklima defilovali i kroz sledeće gradove:

Bela Crkva
Zaječar
Zrenjanin
Niš
Vranje
Negotin
Nova Pazova
Subotica

Zahvaljujemo svima koji su se ove godine potrudili da i svom gradu doprinesu ovoj akciji. Radićemo na tome da sledeće godine akcija Moto Deda Mraz bude još masovnija i rasprostranjenija u svima gradovima.

Još jednom zahvaljujemo svim firmama i pojedincima koji su podržali i pomogli akciju.

Za utiske i komentare povodom ovogodišnje dedamrazijade, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.