NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Ustalili smo se sa vestima koje izbacujemo svakog petka, pa vam tako i ovog puta donosimo moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da će vam se svideti naš izbor.

Ducati uvodi dva nova modela Scramblera za 2020. godinu

Iz stranih medija pokupili smo informaciju da Ducati za sledeću godinu planira da uvrsti dva nova modela Scramblera. Radi se o modelima Scrambler 1100 i Scrambler 1100 Pro. Tačnu specifikaciju ovih modela nismo uspeli da saznamo, ali sa obzirom da će agregati ostati nepromenjeni, odnosno 1.079 ccm pretpostavljamo da će novi Scrambleri isporučivati oko 90 KS, slično kao i dosadašnji modeli.

Moto vesti iz protekle nedelje

Triumph i Bajaj pokreću zajedničku saradnju

Dogovori između Indijske firme Bajaj i Triumpha oko zajedničke saradnje ulaze u završnu fazu. Bajaj i Triumph žele da proizvode motocikle radne zapremine ispod 700 ccm. Pregovori ove dve firme počeli su 2017. godine. Prema navodima ove dve kompanije, prvi zajednički projekat je već pri kraju i uskoro bi mogli da vidimo prototip prvog modela.

Moto vesti iz protekle nedelje

Uskoro debituje Snazzy NeuWai električni motocikl

Kineski proizvođač električnih vozila NeuWai predstavio je u Seulu četiri modela električnih motocikala sa kojima će se već sledeće godine pojaviti na tržište. Pored ostalih modela koje je prestavio pažnju je privukao sportski model MF104 koji isporučuje snagu od 40 kW i sposoban je da se jednim punjenjem baterije pređe 150 kilometara.

Moto vesti iz protekle nedelje

Judžin Laverti potpisao za BMW

Od sledeće sezone BMW ekipa u WSBK šampionatu nastupaće u nešto drugačijem sastavu. Umesto Rajterbergera timski kolega Sajksu biće Judžin Laverti. Laverti iza sebe ima veliku iskustvo u WSBK, a nastupao je i u MotoGP šampionatu. Laverti i BMW potpisali su ugovor za 2020. godinu.

Moto vesti iz protekle nedelje

MotoGP vozači testirali na Kymiringu

Početkom nedelje održan je MotoGP test na stazi Kymiring u Finskoj na kojoj će sledeće godine gostovati MotoGP šampionat. Učešće na testu uzele su sve MotoGP fabričke ekipe sa svojim test vozačima. Tako su se na stazi oprobali Bredli Smit za Apriliu, Jonas Folger za Yamahu, Štefan Bradl za Hondu, Mika Kalio za KTM, Silvan Žintoli za Suzuki i Mikele Piro za Ducati. Vozače je prvog dana testa pratilo veoma hladno i kišovito vreme, dok su drugog dana vremenski uslovi bili nešto povoljniji te su vozači uspeli da odveze krugove po suvoj stazi.

Komentari vozača su za sada uglavnom uzdržani. Većina test vozača dala je zamerku za samo jedan sektor staze koji je dosta sport za MotoGP motocikle zbog previše uzastopnih krivina. Najbrže vreme postavio je Bredli Smit drugog dana testa, on je svoj najbrži krug izvezao u vremenu 1:47,540

Za više vesti iz moto sporta predlažemo da posetite našu temu na forumu.

Nadamo se da vam se svideo naš izbor moto vesti iz protekle nedelje. Sledećeg petka očekujte nove vesti koje ćemo odabrati za vas.

Aktuelni broj našeg Bjbikers časopisa broj 5 nalazi se na “MojKiosk” kioscima. Ne propustite priliku da nabavite svoj primerak časopisa!

BJBikers Magazin, #5
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.