NaslovnaMoto SportMotoGP Herez 2 2020 - Kvartararo do nove pobede i dominacija Yamahe

MotoGP Herez 2 2020 – Kvartararo do nove pobede i dominacija Yamahe

-

Juče je vožena druga uzastopna MotoGP trka na stazi Herez u Španiji. Prethodni trkački vikend bio je zanimljiv, ali ni Herez 2 MotoGP trka nije bila ništa manje dramatična. Tokom trke videli smo nekoliko iznenađenja i odustajanja. Recimo da su trku završili najspretniji, kao i oni koji su imali nešto više sreće.

Moto3 trka je bila još jedna tesna borbe vodeće grupe vozača koju su ovaj put predvodili Tsatsuki Suzuki, Džon Mekfi, Gabriel Rodrigo, Ćelestino Viet i Darijen Binder koji je startovao sa 25. pozicije. Veći deo trke Suzuki je bio u vođstvu ili u vodećoj grupi. Pribranost koju nije imao prethodne trke, zadržao je ovog puta i doneo je sebi novu pobedu u Moto3 šampionatu. Džon Mekfi koji nije imao sreće da završi prethodnu trku, ovog puta izborio se za odlično drugo mesto, dok je treće mesto teško izborio Ćelestino Vieti. Vodeći u šampionatu, Alber Arenas pao je tokom trke i prekinuvši tako savršen niz pobeda. Arenas je i dalje vodeći u šampionatu sa 50 bodova, ali mu se Suzuki približio sa 44 boda.

MotoGP Herez 2
Rezultati Moto3 trke

Moto2 trka nažalost opet ima epitet dosadnije trke. Iskreno, očekivao sam da će Marini glatko dobiti ovu trku, ali smo imali iznenađenje po pitanju pobednika. Enea Bastianini je imao odličan start i celu trku je držao fantastičan ritam, zahvaljujući kojem je upisao svoju prvu pobedu u Moto2 šampionatu. Marini je takođe bio veoma konstantan, ali je morao da se zadovolji drugom pozicijom. Treće mesto je osvojio Marko Bezeki koji je i prethodnog vikenda imao dobra vremena.

MotoGP Herez 2
Rezultati Moto2 trke

MotoGP trka je bila u fazonu “ko preživi pričaće”. Mnogo padova i odustajanja krasilo je ovu trku. Ipak, ništa ne treba oduzeti od Kvartarara koji je odvezao još jednu trku bez greške. Od samog početka do kraja imao je ritam koji je bio nedostižan za ostale. Sa ovom pobedom, pored toga što je uveća prednost, Kvartararo je postao i najupešniji Francuz u MotoGP šampionatu.

Drugo mesto zasigurno bi osvojio Frančesko Banjaja, ali je imao peh kada je njegov Ducati ispustio dušu ostavši u oblaku dima, a Banjaja bez prvog podijuma. Banjaja je na prethodne dve trke pokazao da je mnogo napredovao i pitanje je trenutka kada će ozvaničiti prvi podijum. Tako je drugu poziciju nasledio Maverik Vinjales posle teške borbe sa Rosijem. Rosi je osvojio treću poziciju upisavši svoj 199 podijum. Mada, lako je moglo da se desi da Rosi ostane i bez treće pozicije, jer je Morbideli iza njega imao odličan ritam, međutiim Morbideli je morao da se povuče zbog tehničkog problema sa Yamahom.

Moramo pohvaliti Nakagamija koji je doterao svoju Hondu do četvrte pozicije, što je njegov najbolji rezultat u MotoGP karijeri.

MotoGP Herez 2
Rezultati MotoGP Herez 2 trke

Sledeća trka vozi se stazi Brno 9. avgusta. Vozači imaju dve nedelje da se odmore i pripreme za novi trkački vikend.

Ukoliko želite da diskutujete o trkačkom vikendu na MotoGP Herez 2 trci, predlažemo da svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.