July 25, 2021
NaslovnaMoto SportPredstavljanje Petronas MotoGP ekipe: Rosi i Morbideli u istim bojama

Predstavljanje Petronas MotoGP ekipe: Rosi i Morbideli u istim bojama

-

Petronas MotoGP ekipa prošle godine prošla je put od zvezda do trnja i opet do zvezda. Prvo su se uzdali u Kvartarara koji je pobedio na prve dve trke, pa je onda usledio period toplo – hladno, pa je Morbideli počeo da briljira i na kraju uspeo da završi na drugom mestu u šampionatu, samo 13 bodova iza Mira. Da nije bilo onog incidenta sa Zarkom u Austriji i otkazivanja motora u Valensiji možda bi se sezona drugačije završila.

Da se ne bavimo dalje temom “šta bi bilo kad bi bilo” već ćemo se baviti trenutnim dešavanjima. Morbideli će ove sezone biti od početka pod pritiskom jer će sve oči biti uprte u njega. Dodatni pritisak može da stvori i to što je Stigefelt rekao da je sledeći cilj titula šampiona, a Razlan Razali izjavio je da je Morbideli pravi umetnik na motociklu.

Sam Morbideli je prošle godine dokazao koliko hladnokrvan i brz ume da bude. Pobede na Mizanu, Aragonu i u Valensiji uz još par podijuma dokaz su da je Morbideli brz, kada je motocikl na visini zadatka. Zapravo, od svih Yamahinih vozača upravo je Morbideli taj koji je uspevao da bude brz čak i kada ostale Yamahe nisu baš bile brze. Zato je fabrička ekipa u jednom trenutku počela da koristi osnovna podešavanja koja je upravo Morbideli koristio. Nagrada za Morbidelija dolazi i u vidu fabričke podrške u ovoj sezoni.

Ukoliko nastavi tamo gde je stao brazilsko – italijanski vozač mogao bi bez problema da postane šampion, a svakako je jedan od glavni favorita za titulu.

Franko Morbideli Foto: Yamaha Racing

Valentino Rosi po prvi put u svojoj karijeri nastupa za satelitsku ekipu. Bajka sa fabričkom ekipom je završena i Rosi hvata poslednji voz. Iskreno, Rosiju možda bude i bolje u Petronas ekipi, jer je prošle godine delovalo da je fabrička ekipa često bila u rasulu. Rosi ima veliku želju i volju da se i dalje bori.

Prilikom prezentacije, Rosi je izjavio da je spreman i motivisan da se bori za pobede i podijume i što bolji plasman u šampionatu.

Valentino Rosi po prvi put u satelitskoj ekipi Foto: Yamaha Racing

Fabrička Yamaha ekipa je već obavila svoje predstavljanje, a prvi test nas očekuje već krajem ove nedelje. Tačnije 6. marta na stazi Losail u Kataru. Konačno možemo polako da odahnemo jer nas očekuje akcija na stazi.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima, možete posetiti i našu temu na forumu.

Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se