NaslovnaMoto SportTech3 i KTM predstavili RC16 za ovu sezonu

Tech3 i KTM predstavili RC16 za ovu sezonu

-

Fabrička KTM i Tech3 ekipa otkrili su boje pod kojima će nastupati ove godine u MotoGP šampionatu. KTM će ove godine pokušati da ode korak dalje u postizanju što boljih rezultata.

Prošle sezone KTM se okitio jednim podijumom na poslednjoj trci u Valensiji. Ove sezone KTM je u svoje redove doveo Zarka koji će uz Pol Espargara pokušati da dovede KTM do svoje prve pobede. KTM je za sada daleko od prve pobede, ali na testu na Sepangu koji je vožen pre nekoliko dana, KTM je pokazao značajan napredak.

KTM RC16

Koliko je KTM željan uspeha u MotoGP klasi pokazuje i to da su na test na Sepangu doneli mnogo novih komponenti od kojih dobar deo nisu stigli da testiraju. U KTM-u vredno rade na proizvodnji novih delova koji bi trebalo da učine RC16 konkurentnijim iz dana u dan.

KTM RC16

Ako uzmemo u obzir da je i Red Bull tu kao sponzor, pitanje je samo vremena kada će KTM u MotoGP klasi početi da niže ozbiljnije rezultate.

KTM će od ove godine na stazi imati još dva RC16 motocikla koje će voditi Tech3 ekipa. Tech3 i KTM napravili su zajedničku saradnju u cilju bržeg razvoja RC16. Za Tech3 ekipu voziće Migel Oliveira i Hafik Sjarin. Tech3 ekipu će od ove godine sponzorisati Red Bull, te smo sa nestrpljenjem očekivali da vidimo kako će izgledati njihov RC16 za ovu sezonu.

Tech3 RC16

Za fabrički KTM smo znali da će manje više ostati u istim bojama kao i prethodne sezone. Tech3 – KTM – Red Bull saradnja donela je osvežavajuće plavo-narandžasti RC16. Tech3 će imati status fabričke ekipe i dobijaće da testira sve nove komponente.

Tech3 RC16

Prva trka na stazi Losail u Kataru se bliži i sigurno će biti veoma lepo videti ove motocikle pod svetlima reflektora na noćnoj trci.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.