June 2, 2023
NaslovnaMoto SportMV Agusta predstavila ekipu za Moto2 šampionat

MV Agusta predstavila ekipu za Moto2 šampionat

-

MV Agusta je u saradnji sa Forward ekipom predstavila svoj tim i motocikl za predstojeću sezonu Moto2 šampionata. U ovoj sezoni očekuju nas velike tehničke promene u šampionatu.

Već je svima poznato da će se od ove sezone u Moto2 šampionatu koristiti Triumphovi agregati umesto Hondinih koji odlaze u zaborav. MV Agusta je upravo u ovim promenama ugledala svoju priliku da uđe u Moto2 šampionat. Budući da MV Agusta od ranije ima dobru saradnju sa Forward ekipom rešili su da udruže snage i da zajedno nastupaju.

MV Agusta ima mnogo iskustva sa trocilindričnim agregatima i pravljenjem šasije za njih, dok Forward ekipa ima dosta iskustva u Moto2 i MotoGP šampionatu, te je logičan sled bio udruživanje dva tima.

MV Agusta Moto2

Puno ime nove ekipe glasi: MV Agusta Idea Lavoro Forward Racing predstavljanje i svoje predstavljanje ekipe odradili su u Milanu. Za MV Agustu će voziti Dominik Aegerter i Stefano Manzi. Ekipa je svoje predstavljanje odradila neposredno pred testove koje će ekipa održati na stazi Almeria 15. i 16 februara. Već od 20. do 22. februara voziće test na Herezu.

Moto2 MV Agusta

Na predstavljanju su govorili Đovani Kuzari, vlasnik Forward ekipe, i Đovani Kastiljoni, direktor MV Aguste.

MV Agusta Moto2

MV Agusta je u prošlosti imala veliki broj pobeda u tada najprestižnijoj klasi na čelu sa vozačem Đakomom Agostinijem. Veoma je lepo u šampionatu videti jednu ekipu sa takvim pedigreom kakav ima MV Agusta.

Nadamo se da će MV Agusta biti konkurentna i da ćemo je viđati na pobedničkom postolju.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.