April 13, 2021
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoVespa 75 Anniversary - Slavljenje legendice

Vespa 75 Anniversary – Slavljenje legendice

-

Teško je za poverovati, ali je istina. Vespa slavi svoju 75. godišnjicu, a u tu čast predstavljena je verzija Vespa 75 Anniversary. Ta verzija biće prodavana samo tokom 2021. godine, a odlikuje je nekoliko detalja koji će činiti različitom od “običnih” verzija.

Prvi patenti Vespe registrovani su 23. aprila 1943. godine, a od proizvodnje prve Vespe do danas prošlo je 75 godina. Vespa je tokom tog perioda postala kultno prevozno sredstvo širom sveta. Podjednako su je vozili žene i muškarci, mladi i stari. Česti su i fanatici koji prelaze ozbiljne distance i Vespom putuju širom sveta.

Zato je Vespa i zaslužila da joj se posveti verzija koja će ostati primećena. Modeli Primavera i GTS poneće “Giallo 75th” metalik žutu boju. Boja je dizajnirana specijalno za ovu priliku i za cilj ima da podseća na prošlost i pedesete godine prošlog veka.

Na prednjem i zadnjem blatobranu nalazi se natpis broja 75 ispisan u takođe zlatnoj boji, koja se za par nijansi razlikuje od osnovne boje.

Vespa 75 Anniversary
Vespa Primavera 75 Anniversary Foto: Piaggio

Od detalja Vespa 75 Anniversary poseduje i sedište od specijalne kože u sivoj boji, felne ofarbane u sivu boju i mnoštvo hromiranih detalja. Upadljiv je i nosač prtljaga, sa niklovanim nosačim.

U ovaj retro dizajn lepo je uklopljena potpuno kolorizovana digitalna instrument tabla dijagonale ekana od 4,3″. Sa modernom instrument tablom dolazi i podrška za multimediju, pa se tako ovi modeli Vespe pretvaraju u još prijatnije i praktičnije prevozno sredstvo.

Uz sve ovo, u znak ekskluzivnosti ove posebne slavljeničke serije, svaka Vespa 75 dolazi sa kompletom dobrodošlice koji uključuje elegantni italijanski žakard-svileni šal sa ručno sašivenim porubima, vintage Vespa čeličnu ploču, lično korisničko uputstvo i osam razglednica sa slikama iz osam decenija koje prate priču o Vespi.

Lepi detalji i posvećenost Vespi, koja realno to i zaslužuje.

Ukoliko volite skutere i Vespe, predlažemo da posetite i naš deo foruma posvećen ovom tipu dvotočkaša.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se