June 2, 2023
NaslovnaMoto SportYamaha predstavila MotoGP ekipu za 2020. godinu

Yamaha predstavila MotoGP ekipu za 2020. godinu

-

Pošto su Suzuki, Ducati i Honda predstavili svoje MotoGP ekipe, na red je došla i Yamaha koja je danas predstavila svoju MotoGP ekipu za 2020. godinu. Ovo je ujedno i poslednja zvanično predstavljanje fabričke Yamaha ekipe na kojoj smo mogli da vidimo Valentina Rosija kao zvaničnog fabričkog vozača.

Što se same ekipe tiče, ništa se drastično nije promenilo, osim što Yamaha vredno radi na unapređenju M1. Najveća novina u ekipi je dolazak Horhe Lorenca kao test vozača.

Ukoliko možda niste ranije ispratili, ovo će biti poslednja sezona za Valentina Rosija u fabričkoj ekipi Yamahe. Sledeće godine, na njegovo mesto dolazi Fabio Kvartararo. Rosi je dana izjavio da planira da ostane na stazi i 2021. godine, te će prema svemu sudeći preći u Petronas ekipu u kojoj će dobiti fabričku podršku Yamahe.

Što se samog motocikla tiče, na Yamahi M1 se za sad mogu primetiti nešto veći usisnici za vazduh što znači da Yamaha radi na pronalaženju malo više snage za M1.

Da podsetimo, sutra počinje zvanični MotoGP test na stazi Sepang u Maleziji. Ukoliko želite da diskutujete na temu moto sporta, predlažemo da svratite do dela foruma koji je namenje moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.