NaslovnaMoto SportHonda predstavila MotoGP ekipu za 2020. godinu

Honda predstavila MotoGP ekipu za 2020. godinu

-

Danas je u Džakarti Honda predstavila svoju MotoGP ekipu za 2020. godinu. Mark Markez i Aleks Markez otkrili su motocikle sa kojim će se ove godine takmičiti.

Repsol Honda je ove godine dobila pojačanje u vidu Aleks Markeza koji je zamenio Horhe Lorenca. Mark Markez kao i uvek ima za cilj osvajanje titule šampiona u kategoriji vozača, ali je Hondi isto tako bitno da osvoji i titulu konstruktora, kao i ekipnu titulu.

Honda je do sada osvojila 25 titula konstruktora i ima zabeleženih 309 pobeda u MotoGP šampionatu.

Ova godina biće možda poslednja godina saradnje između kompanije Repsol i Honde, jer su se pojavile glasine o potencijalnom raskidu saradnje na kraju ove sezone. Tako da je ovo možda poslednja sezona u kojoj ćemo gledati fabričku ekipu Honde u Repsol grafikama.

Honda predstavila MotoGP ekipu
Honda predstavila MotoGP ekipu

Honda je za sada druga MotoGP ekipa koja je izvršila predstavljanje nove ekipe za ovu godinu. Pre nekoliko dana je u Bolonji Ducati izvršio svoju zvaničnu prezentaciju MotoGP ekipe (o tome možete pročitati ovde).

Vozače Honde sada očekuje par dana predaha pre prvog zvaničnog MotoGP testa koji se vozi na stazi Sepang u Maleziji od 7. – 9. februara.

Za komentare i diskusiju o MotoGP i drugim šampionatima, predlažemo da svratite do dela foruma predviđenog za moto sport.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.