April 12, 2021
NaslovnaMoto SportDucati predstavio MotoGP ekipu za sezonu 2020

Ducati predstavio MotoGP ekipu za sezonu 2020

-

Juče smo dočekali prvo predstavljanje MotoGP ekipe za 2020. godinu. Ducati je juče u Bolonji predstavio GP20 motocikl, a kako po običaju biva, na predstavljaju su bili Andrea Doviciozo, Danilo Petrući kao i svi bitni ljudi iz Ducati menadžmenta.

Upravo su Andrea Doviciozo i Danilo Petrući zajedno sa Luiđi Dal Injom i Klaudijom Domenikalijem predstavili nove GP20 motocikle sa kojima će se takmičiti ove sezone.

Gao glavni sponzor i ove godine biće prisutan duvanski gigant Filip Moris sa reklamom “Mission Winow” koja je još upečatljivija u odnosu na prošlu sezonu. Pored ostalih sponzora, primetan je nešto drugačiji oblik oklopa na GP20 motociklu.

Od aerodinamičkih stvarčica i dalje su prisutna krilca, ali i usmerivači vazduha na prednjim diskovima i zadnjem kraju motocikla.

Naravno, ovo ne mora da znači da Ducati neće nešto dodatno doneti na prve testove.

Klaudio Domenikali istakao je tokom prezentacije da bi svakako voleo da Ducati ponovo osvoji titulu u MotoGP -u, ali da mu je takođe drago da su ostali vozači osim Dovicioza takođe konkurenti i sposobni da pobeđuju. Takođe je spomenuo da mu je draže da ima više konkurentnih Ducati vozača, nego samo da jedan vozač pobeđuje.

U ovom delu govora, Domenikali je malo dotakao Hondu i njihovu situaciju u kojoj samo Markez pobeđuje.

Ducati predstavio MotoGP
Klaudio Domenikali

Luiđi Dal Inja istakao je da je sezona 2019 iza njih i da je tokom zime fokus bio na pripremanje što konkurentijeg motocikla. Da Inja je istakao da su tokom zime radili kao nikad i da očekuju da GP20 bude još konkurentniji.

Ducati predstavio MotoGP ekipu

Doviciozo je izjavio da će biti teško predvideti predstojeću sezonu, ali da u sezonu ulazi opušten i da će dati sve od sebe da osvoji titulu.

Ducati predstavio MotoGP ekipu
Andrea Doviciozo, Ducati MotoGP ekipa

Danilo Petrući je izjavio da je prošla sezona bila najuspešnija u njegovoj karijeri, ali da će u ovoj sezoni dati sve od sebe da prevaziđe poteškoće u koje je upao u drugoj polovini prošle sezone.

Danilo Petrući, Ducati MotoGP ekipa
Danilo Petrući, Ducati MotoGP ekipa

Sada nam ostaje da sačekamo početak februara i prve MotoGP testove da vidimo kako će se Ducati GP20 ponašati na stazi.

Uživajte u galeriji sa slikama novog Ducati GP20 motocikla:

Za komentare o Ducati MotoGP ekipi, predlažemo da svratite do dela foruma predviđenog za moto sport.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se