October 5, 2022
NaslovnaMoto Sport24 časa Le Mana - Suzuki ponovo najbrži i najizdržljiviji!

24 časa Le Mana – Suzuki ponovo najbrži i najizdržljiviji!

-

24 časa, 840 krugova i samo jedan pobednik, to je trka 24 časa Le Mana na kojoj je samo odustajanje poraz, a završetak trke je ravan pobedi. Ponovo smo mogli da vidimo zašto je endurance jedan od retkih šampionata u kojem vozači i mehaničari tokom cele trke morali da daju sve od sebe da dođu do što boljeg rezultata. Najbolji primer za to su mehaničari Kawasaki SRC ekipe koji su za nešto više od 1 časa izvadili agregat iz šasije, otvorili ga, popravaili, vratili nazad u šasiju i vozači su nastavili sa trkom.

Da ne idemo preko reda, hajde da krenemo od samog početka i kvalifikacija u kojim je YART Yamaha ponovo uzela pol poziciju. Za YART Yamahu vozi iskusna i brza postava koju čine Karel Hanika, Nikolo Kanepa i Marvin Fric. Hanika je vozio kvalifkacioni krug srušivši rekord staze sa vremenom od 1:34,878 ujedno postavši i prvi endurance vozač koji je na Le Manu spustio vreme ispod 1:35.

24 časa Le Mana
YART osvojio pol poziciju Foto: FIM EWC

Najbrži na kvalifkacijama, najsporiji na startu

Na kvalifikacijama je YART briljirao, ali je na startu totalno zabrljao. Na samom startu, motocikl nije hteo da upali i YART je izgubio dosta vremena dok je pokrenuo motocikl čime se našao na poslednjoj poziciji. Sve bi to bilo u redu da YART i prethodne godine nije imao sličnih problema na startu. Osim na startu, YART je nekoliko puta imao problem da momnetalno upali motocikl pri izlasku iz boksa.

Zato smo imali prilike da vidimo fantastično probijanje sa začelja, sve do druge pozicije na kojoj je YART na kraju završio trku, što se može smatrati ogromnim uspehom s obzirom na loš start i probleme sa pokretanjem motocikla u boksu.

YART Yamahu problem sa startovanjem koštao pobede Foto: FIM EWC

Yoshimura SERT Motul Suzuki bez greške na 24 časa Le mana

Jedna ekipa koja retko greši i koja ima možda najspremniju mehaničarsku ekipu je Yoshimura SERT Motul Suzuki ekipa. Od početka do kraja trke su vozili bez greške. Jedinu malu greškicu imali su kada im je gorivo nestalo bukvalno ispred boksa, te je Silvan Gintoli morao da gura motocikl nekih pedesetak metara do boksa ekipe.

Silvan Gintoli, Greg Blek i Ćavier Simeon su dobro uhodana ekipa koja već godinama vozi za SERT Suzuki. Njihovo veliko iskustvo je još jednom došlo do izražaja jer su svaki krug vozili pažljivo, a brzo. Nisu ulazili u rizična preticanja ili slično.

Veliku ulogu u pobedi imala je i mehaničarska ekipa koja je sva zaustavljavanja u boksu odradili perfektno. Kada bi se gledalo na štopericu, od vodećih ekipa SERT je proveo najmanje vremena u boksu. Poređenja radi, SERT je u boksu ukupno proveo 31:12,291, dok se drugoplasirani YART u boksu zadržao 31:23,943. Ukolliko vam se ovih desetak sekundi čini malo, pokušajte da zamislite da neko ispred vas ima 10 sekundi prednosti i da treba da ih nadoknadite. Zato je bitno zadržati se u boksu što manje vremena, kako bi na stazi morali što manje da forsirate i nadoknađujete vreme.

24 časa Le Mana
Yoshimura SERT Suzuki pobednik trke 24 časa Le Mana Foto: FIM EWC

F.C.C TSR Honda i pored nekoliko problema ipak na podijumu

F.C.C TSR Honda je takođe imala potencijal za pobedu, ali su se tokom trke suočili sa nekoliko problema zbog kojih su morali u boks izgubivši dragoceno vreme.

Tokom trke je Đino Reja imao manji pad, ali su morali u boks da poprave sitna oštećenja na motociklu. Zatim su tokokm noći imali problem sa prigušivačem izduvnog sistema koji se bukvalno raspao. Zato su morali u boks na zamenu, pri čemu su izgubili nekoliko minuta.

Nakon toga su dobili kaznu prolaska kroz boks, jer jedan od vozača nije video crnu zastavu sa narandžastim krugom koja ukazuje na problem sa motociklom i naređuje vozaču da uđe u boks.

Tu nije bio kraj problemima, jer je F.C.C. TSR Honda imala i problema sa kvik šifterom, te su i tu dodatno izgubili vreme.

S obzirom na sve probleme, Mike di Meljo, Đino Rea i Keni Forej su uspeli da osvoje treće mesto.

F.C.C TSR Honda uprkos raznim problemima trku završila na trećoj poziciji Foto: FIM EWC

Četvrto mesto u generalnom plasmanu sa odliču supersrock 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore ekipu

Endurance šampionat je verovatno jedini šampionat na svetu u kojem sa slabijim motociklima možete da napravite razliku i da se domognete visokih pozicija. Dokaz za to je i superstock 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore ekipa koja je trku završila na četvrtoj poziciju u generalnom plasmanu i prvoj poziciju u superstock kategoriji.

Poređenja radi, EWC kategorija je poput supebajk motocikala, dok su supersrtock motocikli u principu serijski motocikli koje možete kupiti u prodavnici i zatim su prilagođeni endurance šampionatu.

Zato je uspeh ove ekipe još veći, jer su pobedili mnoge superbajk ekipe i uspeli su da izdrže celu trku.

24 časa Le Mana
18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore ekipa na četvrtoj poziciji Foto: FIM EWC

Teška trka za Ducati, Kawasaki i BMW

Tri takoreći fabrički podržane ekipe nisu imale sreće, ali su se lavovski borile da završe trku.

SRC Kawasaki ekipa je tokom noći imala problem sa agregatom koji je počeo da gubi snagu. Randi de Punije je doterao motocikl u boks gde su se mehaničari bacili na posao. Prvo su izvadili agregat iz šasije, zatim su otvorili agregat, rešili problem, sklopili agregat i vratili ga u šasiju. Ceo ovaj proces trajao je samo 1 čas i oko 10 minuta, a zatim su se vratili na stazu i trku završili na 18. poziciji.

SRC Kawasaki Foto: FIM EWC

ERC Ducati ekipa je takođe imala tešku trku. Prvo je Ćavi Fores pao propisno polupavši Ducati V4R. Mehaničari su sredili sva oštećenja i nastavili su sa trkom. Zatim se tokom noći pojavio problem sa kvačilom koje je izgorelo. Mehaničari su brzo i to zamenili, ali tu nije bio kraj za ERC Ducati koji je još dva puta mora u boks na manje popravke.

Prava je šteta, jer je ERC Ducati tokom početka trke imao odlična vremena i vozio je u prvih 6 timova, a na kraju su trku završili na 15. poziciji.

ERC Ducati Foto: FIM EWC

Za razliku od SRC Kawasaki i ERC Ducati ekipe, fabrička BMW ekipa nije imala sreće da završi trku. Iako su tokom trke držali odlične pozicije u prva tri vozača, dogodio im se peh kada je kamenčić probušio hladnjak. Vozač nije na vreme primetio da je agregat počeo da se pregreva što je dovelo do potpunog otkazivanja rada agregata.

Mehaničari nisu upeli da saniraju kvar i BMW je morao da se povuče sa trke.

BMW morao da se povuče sa trke zbog kvara Foto: BMW Mottorad

Nekoliko incidenata i veliki broj izlazaka bezbednosnih vozila

Sam početak trke obeležio je težak incident u kojem je učestvovao i bivši MotoGP vozač Bredli Smit, koji se sudario sa drugim motociklom na samom startu trke. Bredli je prebačen u bolnicu, ali srećom nije imao težih povreda i noć je proveo na posmatranju u bolnici.

Kako to obično biva na trkama ovakvog formata, nekoliko motocikala je “ispustilo” dušu prosuvši ulje na stazu. Zbog toga je bezbednosno vozilo izlazilo nekoliko puta. Ne znam tačan broj izlazaka, ali recimo da je oko 10 puta bezbednosno vozilo imalo posla. Poslednji put je bilo pred sam kraj trke.

24 časa Le Mana
Bezbednosno vozilo intervenisalo nekoliko puta Foto: FIM EWC

Posle trke 24 časa Le Mana vozači i timovi imaju vremena do juna da se pripreme za sledeću trku koja će takođe trajati 24 časa. Narednog puta ćemo endurance gledati na čuvenoj stazi Spa – Francorchamps u Belgiji.

Ukoliko želite da ostavite neki komnetnar povodom trke 24 časa Le Mana, predlažemo da posetite temu na forumu.

Rezultati trke 24 časa Le Mana:

24 časa Le Mana
Foto/Source: fimewc.com

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.