October 22, 2021
NaslovnaMoto Sport24 sata Bol d'Or - Trijumf za Suzuki!

24 sata Bol d’Or – Trijumf za Suzuki!

-

Za vikend je voženo još jedno izdanje trke 24 sata Bol d’Or koja se pokazalo veoma zahtevnim za veliki broj fabričkih ekipa. Trka je bila toliko teška da skoro polovina ekipa nije uspela da završi trku.

Suzuki SERT ekipa još jednom je uspela da osvoji 24 sata Bol d’Ora i to na dominantan način. SERT ekipa je odnela pobedu na ovoj trci i 2019. godine, a budući da prošle godine trka nije vožena, to znači da su uspeli da odbrane pobedu. Greg Blek, Silvan Gintoli i Ksavijer Simeon uspeli su da bez greške odvezu ovu zahtevnu trku.

Do pobede su došli posle 24 časa vožnje i ukupno odvezenih 714 krugova. Na ovogodišnjem izdanju 24 sata Bol d’Ora srušen je i rekord po broju odvezenih krugova tokom trke. Prethodni najveći broj krugova iznosio je 698. To ne znači da su vozači i motocikl toliko brži, već je jednostavno SERT ekipa stvarno odvezla perfektnu trku.

24 sata Bol d'Or
SERT Suzuki pobednik 24 sata Bol d’Or Foto: FIM EWC

Drugoplasirana je bila Moto Ain ekipa kojoj je ovo prva sezona u endurance šampionatu. Za ekipu su vozili Rendi de Punije, Robin Mulhauzer i Roberto Rolfo.

Fanstastičan rezultat ostvarila je superstok ekipa BMRT 3D Maxxess Nevers’ koja je uspela da se osvoji treće mesto, sa samo četiri kruga zaostatka za Moto Ain ekipom.

SRC Kawasaki je bio u prilici da se bori za pobedu, ali su morali da se povuku sa trke zbog tehničkih problema. SRC Kawasaki nije bio jedina fabrička ekipa koja nije završila trku. Slična sudbina zadesila je i BMW Motorrad World Endurance Team, YART Yamaha, F.C.C. TSR Honda France i YART–Yamaha Official EWC Team.

ERC Endurance-Ducati držao je treću poziciju, ali su nažalost doživeli pad zbog kojeg nisu završili trku.

U generalnom poretku, Suzuki SERT ekipa vodi sa čak 36 boda prednosti u odnosu na VRD Igod Experience ekipu.

Foto: FIM EWC

Finale endurance šampionata vozi se već 9. oktobra na stazi Most u Češkoj, kada ćemo dobiti šampionsku tim za ovu sezonu.

Za komentare i diskusiju o trci 24 časa Bol d’Ora možete posetiti temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
122PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se