NaslovnaMoto GaražaPress ReleaseMOTO-BIKE: Od porodične radionice do kompanije od poverenja!

MOTO-BIKE: Od porodične radionice do kompanije od poverenja!

-

Moto-Bike je započeo svoj put kao mali porodični posao, osnovani smo 1999. godine i sa ponosom možemo reći da smo, pored svih uspeha koje smo nizali, održali tu vrednost zajedništva, postepenog rasta i uzajamne podrške.

Od početka nam je važno da pažljivo pratimo i osluškujemo potrebe naših kupaca, i upravo se na tome zasniva naš uspeh – idemo korak po korak sa vama, želimo da vas saslušamo i razumemo, verujemo da inovativna rešenja uvek postoje ako se posvećeno traga za njima.

Ovakav pristup nas je učinio velikim sistemom, jer Moto-Bike ne činimo samo mi koji ovu priču vodimo i gradimo već i svi Vi – a ništa bolje nego kad se saradnja pretvori u partnerstvo i prijateljstvo.

Danas u našem asortimanu možete pronaći preko 30.000 različitih artikala, delova za motocikle, moto opremu, alate, ulja i maziva. Kako bismo zadovoljili potrebe ljudi koji rade u prirodi, stvorili smo i našu robnu marku Thorp, pa sada pored rezervnih delova i opreme kod nas možete pronaći i finalne uređaje za rad na vašem imanju, bašti, parku, šumi. Ovlašćeni servisi nalaze se na teritoriji cele Srbije.

Svojim primerom želimo da pokažemo i drugima kako se uz posvećenost i okrenutost ka ljudima može postići veliki uspeh, kako se malim koracima može rasti, i pažljivim osluškivanjem zahteva vremena uvek biti aktuelan, a uz pravu organizaciju uvek precizan i dostupan.

Moto Bike iz Kaća

Kako je sve počelo?

Sve je započelo sada već davne 1999. godine, entuzijazmom zaljubljenika u dvotočkaše, našim osnivačem Igorom Jovičićem. Igor se u ranoj mladosti kao i mnogi zaljubio u motore, ali se i suočio sa otežanom i ograničenom mogućnošću da ih održava i servisira, te je bio prinuđen da obilazi prodavnice i pijace u regionu ne bi li nekom srećom pronašao deo koji mu treba. U ovom periodu Igor je prepoznao potrebu za rezervnim delovima za Tomos mopede i uz pomoć svog oca mašinskog inženjera rešio je da napravi prve alate za proizvodnju rezervnih delova i da se otisne u preduzetničke vode 1999. godine u Kaću.

Prvi maloprodajni objekat otvoren je u Novom Sadu 2001. godine, a na tom mestu se i danas nalazi naša prodavnica. Deceniju nakon osnivanja preduzetničke radnje, počinje i uvoz delova iz Evrope, a potom se iz godine u godinu proširuje ponuda svetski poznatih brendova u moto-svetu. Paralelno sa ponudom delova za motocikle, razvijali smo i ponudu delova za šumski i baštenski program.

Moto-Bike u korak sa trendovima – osvajamo i online prostor!

Naš prvi web shop pokrenuli smo 2009. godine, a dve godine kasnije postali smo generalni uvoznik fransucskog brenda IPONE. U godinama koje slede predano smo radili na modernizaciji. Asortiman se posetepno širio na nekoliko prodajnih programa, a to je izazvalo potrebu i za otvaranjem novih radnih mesta. Novi objekat, u Svetosavskoj 70a, u Kaću, postao je naš drugi dom. Magacini su organizovani u nekoliko sektora, radi lakšeg snalaženja i pakovanja robe. Sami procesi poslovanja i pakovanja unapredjeni su i modernizovani, koriste se pištolji za pikovanje robe, koji su uvezani u ceo elektronski sistem poslovanja, preko knjigovodstvenog programa i online shopa. Svake godine, obilaze se svetski poznati moto-sajmovi, kako u Kini, tako i u Evropi (Eicma, Intermot) i prate trendove u razvoju i napretku moto-sveta, a sve u cilju izbora najkvalitetnijih rezervnih delova, koji bi se ponudili kupcima. Svake godine održavaju se prezentacije u našim prostorijama i na taj način predstavljaju noviteti.

Našu online prodavnicu stalno unapređujemo i razvijamo kako bismo uvek bili u korak sa vremenom i dinamikom promena. Važno nam je da kao korisnik i kupac imate pozitivno iskustvo, da se lako snalazite i budete sigurni da obavljate bezbednu kupovinu na mestu od poverenja. Nosioci smo Nacionalnog sertifikata o bezbednoj kupovini preko interneta što znači da je Centar za razvoj E-trgovine kao nezavisno nacionalno telo, proverio našu web prodavnicu, i utvrdio da ona posluje u skladu sa važećim zakonima i pravilima dobre poslovne prakse u oblasti elektronske trgovine i zaštite potrošača.

Negujemo porodične vrednosti

Na putu uspeha postoji bezbroj izazova, i nije uvek jednostavno snalaziti se u savremenom poslovnom okruženju, ali mi istrajavamo uz jasnu viziju. Iako smo daleko dogurali od te davne 1999. Igor Jovičić sa istom strašću i posvećenošću vodi Moto Bike sa svojom suprugom, a svakog svog saradnika tretira kao člana porodice jer Moto Bike pre svega to i jeste – firma sa porodičnom tradicijom.

Video prezentaciju firme Moto Bike možete pogledati ovde:


Takođe na ovom linku možete posetiti i Moto Bike Web-shop sa preko 20.000 artikala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.