February 21, 2020
Naslovna Moto putopisi 3 dvorca 2018 - Vespa vožnja Karpatima u Rumuniji

3 dvorca 2018 – Vespa vožnja Karpatima u Rumuniji

-

Naš forumaš KAWASAKI ZR 500 A je ove godine učestvovao u grupnoj vožnji koju je organizovao Vespa klub Rumunija, pod nazivom Vespa vožnja Karpatima. Obišli su 3 dvorca u Karpatima, u Rumuniji. Krećemo na put…


Već par godina čekam da moj veliki prijatelj Kristi Turcin (predsednik Vespa kluba Rumunija) objavi datum za Vespa obilazak Rumunije. Često smo pričali na tu temu, dogovarali sa kolegama iz regiona kako bi i šta bilo najinteresantnije videti i obići. Složili smo se da je klasičan Vespa skup (na jednoj lokaciji) nešto što je do sada već više puta vidjeno. Izbor pada na Transfagarasan i Transalpinu, kao i obilazak 3 zamka u Rumuniji.

Kristi polako počinje da sklapa kockice, i grupa kao i putanja puta se polako prave. 650km u 3 dana vožnje po Rumuniji i nije neka velika kilometraza, ali ipak Vespe su u pitanju kubikaže od 125ccm-300ccm.

70 Vesparoša iz 13 zemalja (na žalost, za prvi put nije bilo moguće napraviti veću grupu), ali se Cristi istinski potrudio da to bude veoma dobro organizovano i da nikom ništa ne fali.

Plan je obići 3 zamka u Rumuniji, pravi Drakulin dvorac (Poienari), Alba Iulia And Sighisoara utvrdjenje i proći Transfagarašan i Transalpinu. Period vožnje je od 09. avgusta do 12. avgusta 2018. godine.

Broj učesnika je bio, na žalost, ograničen na max 90 jer kada se pravi nesto ovog tipa, najteže je obezbediti smeštaj adekvatan za toliki broj ljudi, a da svi budemo u istom smeštaju. Zvuči ludo, ali Kristi je to uspeo u 3 hotela u 3 grada, polupansionski smestaj (o tome u kasnijim postovima).

Kotizacija za ovu vožnju je iznosila 175 eur (spavanje polupansion, 3 noćenja u hotelskom smeštaju, majica skupa, nalepnica, torba sa poklonima, Peroni pivo-800 flasa, 20 litara tzuica tradicionalna rumunska rakija…).

Znači, naše je bilo samo da dodjemo i uživamo, da se organizujemo za gorivo, a neki od nas su odlučili čak i da dodju dan ranije i da ostanu jedan dan duže.

U prilogu možete videti video materijal sa te voznje, a detalje pišem uskoro.

3 castle ride 20183 castle ride 2018 ruta


Nastavak putopisa možete pronaći u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.
16,146FanovaLajkuj
819PratilacaZaprati
89PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se