NaslovnaNajaveADV SUMMIT MONTENEGRO 2022

ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022

-

Dragi prijatelji, Crna Gora nije samo sunce u Budvi, niti rojevi turista na plaži. Nije Crna Gora ni samo sneg na Žabljaku ili Kolašinu. Koliko god se vozio po Crnoj Gori, svakoga dana vidim još po neki kamen, sretnem još neku dobru dušu i osetim još neki gastronomski užitak. Tako je velika, uprkos njenoj veličini na karti.

Crna Gora je jedan biser u srcu Balkana, i pozivamo vas da dođete da vidite još nešto, da osetite i toplinu duše ove zemlje, nešto kao toplina Podgorice ili Titograda u avgustu. Dođite da zajedno utonemo u priče sa Dakara i iz celog ovog divnog sveta, ohlađeni najlepšim sokom iz Nikšića koji vam možemo ponuditi. Sigurni smo da vam možemo ponuditi i osmeh na licu tokom trajanja ovoga događaja, kao i još jednu uspomenu koja će se sama upisati u vaše motociklističko sećanje.

ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022
ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022

U prvoj nedelji jula (01.07-03.07) organizujemo skup motociklista u nacionalnom parku Bjelasica, na eko katunu Vranjak. U sklopu samita imamo goste predavače iz Nemačke i iz Grčke, kao i ljude iz Crne Gore koji su obilazili i obilaze druge kontinente. Takođe imamo i trening off road vožnje, proslavljenog motociklistu iz Grčke Vasilisa Ofranosa, koji je šest puta vozio Dakar reli, i jedne godine pobedio na istom, živa legenda u moto svetu.

Plan samita

Polazak iz Podgorice u 16h 01.07.2022 , večera i smeštaj u kampu. Od 20h kratak brifing vezan za sutrašnji dan i priča o putovanju u Indiju koju prezentuju Vladimir Makrid i Neven Ramić.

Subota

Doručak u ranim jutarnjim časovima, i vožnja na četiri organizovane ture (hard enduro, off road, half-half i asvaltna tura) sa iskusnim vodičima iz Right Route Montenegro organizacije.

Povratak u kamp do 17h, ručak i od 19h priča Rokija Rogošića o Teriberki, mestu koje nazivaju krajem sveta, najudaljenije mesto ka severnom polu do kojeg doseže put. Čovek poreklom iz Crne Gore, nastanjen u Nemačkoj, prošao pola sveta, putopisac i pesnik.

ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022
ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022

U 21h Vasilis Ofranos predstavlja svoje iskustvo sa Dakar relija, koje je doživeo i preživeo čak 6 puta. Pet puta se peo na pobedničko postolje, 2003 bio pobednik relija. Međunarodna šestodnevna enduro učestvovanja (ISDE): 1995. (Poljska), 1999. (Portugal) 3. mesto, 2001. (Francuska), 2. mesto, 2003. (Brazil), 2006. (Novi Zeland) učestvovanje na Svetskom prvenstvu: 1995.  (Italija) 97. Portugal, Francuska, Švedska, Finska), 1998. (Italija), 2000. (Italija), 2002. (Grčka, Francuska, Italija) Evropsko prvenstvo u enduru: 1998. (1. mesto) Enduro prvenstvo Grčke: 1991., 1995., 1996., 1997., 1998. 1. mesto) 1992., 1993. (2. mesto) Živa legenda moto sporta.

ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022
ADV SUMMIT MONTENEGRO 2022

Nedelja

Pokazni trening Vasilis off road school. Nakon toga ručak, sumiranje utisaka i planovi za sledeću godinu.

ADV SUMMIT MONTENEGRO se održava u nacionalnom parku Biogradska gora, u eko katunu Vranjak. Domaća kuhinja, nacionalni restoran, neograničene porcije hrane i sve to u kombinaciji sa netaknutom prirodom nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim. Mini brvnare kapaciteta 2, 3, 4, 5 i 6 ležajeva i prostor za one koji donose svoj šator su obezbeđeni. ADV SUMMIT MONTENEGRO  je neprofitnog karaktera, samim tim i očekivanje da se u takvoj atmosferi većina oseća kao kod kuće i kao domaćini, da doprinesu organizaciji i očuvanju prirode.

Za sve informacije i rezervacije molim vas kontaktirajte broj +382 6955 64 41

Ili na email office@rightroute.me

Takođe, ukoliko želite, možete ostaviti komentar i u temi koje se nalazi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Nikola Kacin
Nikola Kacin
Neko ko pregura torija uz planinu i padne sa vespe u detinjstvu, teško da po prirodi stvari može otići u motociklističke vode. Ipak,desi da neko takav zaluta i tu ostane. Od 2000 godine motocikl kroz vreme postade način života, i postade medijum za putovanje po ovom divnom svetu. Muka je naterala pa se i servis usput naučio, nepoznanica nije ni agregat ni kočnica. Daleka putovanja promeniše pojam daljine i shvatih da je sve blizu. Ako sve ono što videh na putu kroz kilometre i vreme ovoga sveta, izbacim iz sebe na papir, i dodam stranu nekoj knjizi, učinio sam nešto valjano za naš moto svet.