NaslovnaMoto GaražaBeta RR 125 Motard 4T LC - Pravi izbor za supermoto početnike

Beta RR 125 Motard 4T LC – Pravi izbor za supermoto početnike

-

Za one koji ulaze u svet dvotočkaša, a žele supermoto motocikl koji podleže A1 kategoriji Beta RR 125 Motard 4T LC je pravi izbor.

Pored lepog dizajna, Beta RR 125 Motard 4T LC može se pohvaliti solidnim performansama, ali i malom potrošnjom. Za relativno malu potrošnju od 3,6L/100 Km zaslužan je jednocilindrični četvorotaktni agregat. Radna zapremina iznosi 124,66 cm³ i može se slobodno reći da je Beta napravila solidan i pouzdan agregat. Maksimalna snaga iznosi 15 KS (11Kw) i bez problema se može voziti sa A1 kategorijom. Radi što veće izdržljivosti agregat RR 125 Motard 4T LC ima ugrađen dva hladnjaka što ovog malog zabavnog Italijana čini pouzdanim.

Beta RR 125 Motard 4T LC

jedina zamerka koja se može uputiti na račun agregata je napajanje gorivom koje se obavlja preko Keihin CVK 30 karburatora umesto elektronskog ubrizgavanja goriva koje poseduje većina konkurenata u ovoj klasi. Beta je i sa karburatorom uspela da zadovolji ekološke norme, te RR 125 Motard 4T LC zadovoljava Euro 4 standard.

Upečatljiv i robustan čelični ram preuzet je sa jačeg RR4T modela. Na centralni deo rama zakačen je deo rama koji nosi rep motocikla i pruža potporu sedištu koje je postavljeno na 886 mm od tla. Napred se nalazi obrnuta viljuška sa prečnikom štapova od 41 mm i hodom od 260 mm. Nešto duži hod je posledica toga što je prednja viljuška takođe preuzeta sa jednog od off road modela. Na zadnju aluminijumsku viljušku prikačen je monoamortizer sa hodom od 270 mm koji nudi mogućnost podešavanja predopterećenja.

Beta RR 125 Motard 4T LC

Za zaustavljanje ovog malog supermoto motocikla zadužena je jedna disk kočnica prečnika čak 300 mm napred i jedan disk prečnika 220 mm pozadi. Prednji disk nešto većeg prečnika postavljen je sa ciljem da spreči pregrevanje u slučaju čestih i naglih kočenja. Aluminijumski točkovi prečnika 17″ imaju zanimljiv oblik u vidu 5 krakova, a točkovi su “obučeni” u Mišelin gume dimenzija 110/80-17 napred i 130/70-17 nazad.

Suva težina Bete RR 125 Motard 4T iznosi nešto preko 100 Kg, tačnije 108 Kg. Zapremina rezervoara iznosi 7,3 litre, a ako uračunamo i tečnost za hladnja i ulje težina RR 125 Motard 4T penje se na oko 118 Kg.

Pored toga što podleže uslovima A1 kategorije, jedan od glavnih aduta RR 125 Motard 4T je atraktivan dizajn i pouzdanost. Kao manu bi mogli da navedemo nešto više postavljeno sedište koje je možda previsoko za mlađe vozače koje tek ulaze u svet motocikala.

Cena RR 125 Motard 4T iznosi oko 5.100 eura.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.