NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoIndian FTR x 100% R Carbon i Challenger za 2024. godinu...

Indian FTR x 100% R Carbon i Challenger za 2024. godinu – Retke zverke

-

Indian nekoliko godina unazad razvija svoj FTR 1200 koji ove godine dobija specijalnu i limitiranu verziju u vidu FTR x 100% R Carbon, a i Challenger je dobio nekoliko unapređenja.

Indian FTR1200 debitovao je 2019. godine i ponovo je vratio Indian u igru u segment naked i scrambler motocikala. Dodatno u poslednjih par godina u SAD se vozi takozvani “King of Baggers” kategorija gde se Indian dobro kotiran sa Challenger modelom.

Da bi ostali među najboljima, Indian je napravio par unapređenja, s tim što je FTR 1200 napravljen u limitiranoj verziji.

FTR x 100% R Carbon

Na EICMA sajmu motocikala održanom u novembru Indian je predstavio FTR x 100% R Carbon naprevljen u svega 400 primeraka! Napravljen je oko standardnog FTR1200 koji pokreće V2 agregat radne zapremine od 1.203 cm3 sa maksimalnom snagom od 123 KS i obrtnim momentom od 115 Nm na 6.000 O/Min. Što znači da FTR x 100% R Carbon ima salve snage na niskim obrtajima što je karakteristično za V2 agregate.

Ono što posebno izdvaja FTR x 100% R Carbon u odnosu na standardni su detalji od karbona poput rezervoara, poklopca sedišta, okvira fara i blatobrana. Šasija je ofarbana u belu boju što se takođe razlikuje u odnosu na standardne verzije.

FTR x 100% R Carbon
Foto: Indian

Spoljašnje tube Ohlins prednje viljuške ofarbane su u crnu boju, dok je unutrašnji deo štapova u klasičnoj zlatnoj boji što dodatno doprinosi radikalnijem izgledu.

Specijalna izdanja ne bi bila specijalna da uz njih ne idu i ekskluzivni izduvni sistemi. FTR x 100% R Carbon poseduje Akrapovič izduvni sistem sa crnim prigušivačima.

Dodatnoj ekskluzivnosti doprinosi i činjenica da će FTR x 100% R Carbon biti napravljen u svega 400 primeraka od kojih će samo 250 komada biti dostupno van SAD-a.

Indian Challenger Elite još ekskluzivniji

Indian Challenger se proslavio na pomenutim “king of Baggers” trkama u AMA šampionatu. Reč je o moćnom i velikom motociklu pokretanom ogrominm V2 agregatom radne zapremine od 1.768 cm3. Ovaj agregat isporučuje 122 KS na 5.500 O/Min, ali poseduje impresivan obrtni moment od 173,5 Nm na samo 3.800 O/Min. Ima obrtni moment otprilike dovoljan da zakrene planetu zemlju kada se doda gas.

Indian Challenger Elite
Foto: Indian

Challenger u svom imenu za ovu priliku ima i oznaku “Elite” što znači da je ugrađeno skoro sve što se može ugraditi. Neke od stavki koje ćemo spomenuti su elektronski podesivo Fox ogibljenje, Smart Lean Technology sistem, LED adaptivna svetla, grejači ručica, podesiv vetrobran, režimi vožnje, itd.

Ono dodatno što Challenger Elite čini elitnim je činjenica da je dostupan u samo 350 primeraka.

U Srbiji postoji uvoznik za Indian i godinama unazad uspešno posluje. Predivan salon Indian motocikala možete posetiti u Beogradu na adresi Autoput za Novi Sad 73.

Utiske o Indian FTR x 100% R Carbon i Challenger Elite možete ostaviti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.