July 25, 2021
NaslovnaMoto SportKalendar endurance šampionata izmenjen - Otkazana trka na Ošerslebenu

Kalendar endurance šampionata izmenjen – Otkazana trka na Ošerslebenu

-

Korona virus dobro je uzdrmao sve, pa i moto sport. Šampionati poput WSBK i MotoGP-a svakodnevno vrše izmene u rasporedu trka za ovu sezonu. Ni endurance šampionat nije ostao imun na ova dešavanja, pa je kalendar šampionata znatno izmenjen za ovu sezonu.

Zbog trenutnih zabrana putovanja i kretanja, organizatori su odlučili da trku 8 satu Ošerslebena koja je zakazana za 6. jun definitivno otkažu. Ošersleben je u kalendaru endurance šampionata još od 1999. godine i šteta je što će niz morati biti prekinut.

Nastavak sezone zakazan je 19. jul legendarnom trkom 8 sati Suzuke, a zatim bi 29. – 30. avgusta trebalo da se održi trka 24 sata Le Mana.

FIM i Eurosport odlučili su da trku 24 sata Bol d’Or-a uključe u kalendar i ta trka će se voziti 19. – 20. septembra.

Kalendar endurance šampionata izmenjen
Kalendar endurance šampionata izmenjen Foto: FIM EWC Press

Budući da su organizatori svesni teške finansijske situacije u kojoj su se privatne ekipe našle, organizatori će pomoći svakoj nezavisnoj ekipi sa 1.500 eura pomoći po motociklu. Takođe, testovi pred trku za 24 sata Bol d’Or neće biti održani, i umesto testova ekipe će imati duže treninge u toku samog trkačkog vikenda.

Nadamo se da će virus uskoro popustiti i da neće biti daljih pomeranja i otkazivanja trka.

Ukoliko želite da diskutujete o dešavanjima u moto sportu, predlažemo da posetite temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se