August 17, 2022
NaslovnaMoto PutopisiMAD Moto Avantura okupila veliki broj učesnica

MAD Moto Avantura okupila veliki broj učesnica

-

Neobično veliki broj devojaka na svojim dvotočkašima prodefilovalo je proteklog vikenda Dunavskom Magistralom i njihovo odredište je bila MAD Moto Avantura za devojke.

Oko šezdeset devojaka iz tri države uzelo je učešće u ovogodišnjoj Avanturi, a organizatorke ističu da su sva tri cilja: da poveže, osnaži  i edukuje – ispunjena. Moto Avantura je za mnoge devojke počela i pre samog kampa, jer je mnogima od njih ovo bili prvo ozbiljnije putovanje i iskustvo sa kampovanjem te je priprema motocikala i nabavka opreme već sama po sebi predstavljala svojevrsnu avanturu. Povećanje interesovanje za povezivanjem desilo se i nekoliko dana pred sam kamp kada su devojke preko organizatora pokušale da stupe u kontakt sa drugim devojkama kako bi oformile grupe za vožnju. Posle svega neke devojke su došle solo, ali vratile su u društvu.

Dinamiku petka koji je bio rezervisan za opuštanje pomalo je poremetio dolazak jedne učesnice koja je imala nesreću prilikom dolaska u kamp, ipak tu se videlo nešto što se jako retko viđa a to je spremnost svih da pomognu, kako ljubav za motocikle nije vezana za profesije, devojka je dobila adekvatnu negu i savete. Zbog tog događaja od predviđenog programa ostala je samo večera i logorska vatra što ni najmanje nije oborilo raspoloženje u kampu. Iako se kamp umirio relativno rano dan se završio poprilično kasno jer su učesnice dolazile do duboko u noć, a znalo se – nema spavanja dok sve koje su se javile da su pošle i ne stignu u kamp.

Da li ste ikada zamislili kako izgleda pedesetak žena pre prve kafe?

Program kod ovakvih događaja u mnogome zavisi od raspoloženja učesnica pa je tako trening sa Marijanom ostao za drugi put ali su se zato nakon kafe i doručka devojke rado uputile u vožnju jednim od najlepših puteva Srbije.

Za to vreme druga grupa je uživala u miru obale i druženju. Oko 13.00 časova počelo je i prvo predavanje. Milica Vuletić je ispred Duma izašla i probala devojkama da približi kako da na pravi način odaberu pneumatike. Uz mali sukob stavova, teorije i prakse predavanje je uspešno završeno, a mikrofon je preuzeo dr Vladimir Jeftić iz Agencije za bezbednost Motociklista. Predavanje koje je došlo kao poklon bio je vrhunac kampa jer nije bilo devojke koja nije pomno slušala.

MAD Moto Avantura
Foto: MAD

Nakon kratke pauze mikrofon je preuzela Luiza Gojol iz Rumunije koja se sa svog solo putovanja po Evropi vratila kako bi prisustvovala avnaturi po drugi put. Ona je sa učesnicama podelila svoja iskustva i dala ima savete.

MAD Moto Avantura
Foto: MAD Moto Avantura

Ovaj tip žensko-ženske podrške je svakako nešto čemu Moto Avantura za devojke i teži. Dok se je Luiza animirala devojke svoj štand postavila je CFMOTO ekipa koja je devojkama ustupila svoja četri motocikla na probu.

MAD Moto Avantura
Foto: MAD Moto Avantura

Ona čuvena, u podsvest usađena ,,devojke su male i krhke, a motocikli veliki i jaki“ stupilaje na snagu pa su se devojke baš teško ohrabrile da probaju motocikl koji nije njihov i ako su to mogle da urade samo uz vozačku dozvolu odgovarajuće kateogrije.

Za kraj u neformalni obilazak kampa pošla je ekipia Motorevolution iz Niša predvođena Vladimirom Držajićem koji je zainteresovanim devojkama oslušnu motore, dao savete kako da ih poprave, a nekim čak i na licu mesta sredio. Za kraj dana na binu je došao Madicine band čiji je program prekinut zbog tombole. Poklone koji su spremili sponzori (Motorevolution, Ramdus Moto Shop, DD Moto, CFMOTO, Maxmoment, Dum doo, ABM) obradovali su učesnice kampa i žurka je mogla da se nastavi.

MAD Moto Avantura
Foto: MAD Moto Avantura

Nedelja kao nedelja bila je rezervisana za odugovlačenje polaska jer uz dobro društvo, klopu i reku teško je bilo vratiti se u realnost. Uz puno zagrljaja, razmene brojeva i osmeha završena je još jedna Moto Avantura za Devojke uz pitanje da li se vidimo i sledeće godine.

Ukoliko ste bili na Moto Avanturi i svoje utiske želite javno da iznesete, to možete učiniti i u temi na forumu, klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.