NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Konačno smo stigli do lepog aprilskog vremena. Nažalost, sezonu još ne možemo da započnemo u punom sjaju, ali se trudimo da budete u toku sa svim dešavanjima i u tu svrhu donosimo vam moto vesti iz protekle nedelje.

KTM predstavio 890 Duke R

Dugo očekivani KTM 890 Duke R konačno je ove nedelje ugledao svetlost dana. Proizovdnja ovog modela prvobitno je bila planirana za 2021. godinu, ali je na našu sreću KTM rešio ranije da krene u proizvodnju sa ovim modelom, koji je naslednik legenadrno 790 Duke.

moto vesti iz prethodne nedelje
KTM 890 Duke R Foto: KTM Press

Rećićemo samo ukratko na je 890 Duke R izrazito sportski nastrojen. Pre par dana smo detaljno predstavili ovaj motocikl i te vam predlažemo da taj tekst pročitate ovde.

Yamaha Tenere 700 osvojila Red Dot nagradu

Red Dot nagrade za dizajn dodeljen su ovih dana motociklima sa najboljim dizajnerskim rešenjima. Yamaha Tenere 700 osvojila je nagradu za najbolji dizajn proizoda za 2020. godinu. Tenere 700 je ovo deveti uzastopni put kako osvaja ovu nagradu koju dodeljuje nemački centar za dizajn.

Moto vesti iz protekle nedelje
Yamaha Tenere 700, foto: Yamaha Press Moto vesti iz protekle nedelje

Honda CBR1000RR-R osvojila Red Dot nagradu za dizajn visokog kvaliteta

Još jedan motocikl koji je osvojio Red Dot nagradu je nova Honda CBR1000RR-R SP Fireblade. Za razliku od Tenere 700 koja je dobila nagradu za najbolji dizajn proizvoda, CBR1000RR-R SP dobila je nagradu za visoki kvalitet dizajna.

Honda CBR1000RR -R i CBR1000RR -R SP 2020
Honda CBR1000RR-R SP Fireblade Foto: Honda Press

Janone suspendovan zbog upotrebe doping sredstava

Saga oko doping afere Janonea konačno je dobila svoj epilog. Doneta je presuda prema kojoj je Andrea Janone suspendovan na 18 meseci sa svih trakčih događaja koji su pod patronato FIM-a.

Andrea Janone
Foto: Ducati Press

Andrea Janone uložio je žalbu koja mu je jedina šansa za poništenje ili skraćene kazne. Ukoliko se žalba ne uvaži, Janonea bi mogli ponovo da vidimo na stazi tek u junu 2021. godine.

Odložena MotoGP trka na stazi Le Man

Navikli smo da svake nedelje dobijemo po jednu novost vezanu za MotoGP ili WSBK šampionat. Nažalost i ove nedelje doneta je odluka da se odloži još jedan MotoGP trkački vikend. Za sada se ne zna tačno za kada bi ponovo mogla trka na Le Manu da bude održana.

Foto: Ducati Press

To bi bilo sve što se tiče moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje ćemo se takođe potruditi da vam donesemo najbitnije vesti.

Ukoliko želite da diskutujete o dešavanjima u moto sportu, predlažemo da svratite do dela foruma namenjenog moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.