NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Situacija sa COVID-19 virusom polako jenjava i počinje da se budi moto industrija i moto sport, a mi nastavljamo sa objavljivanjem najbitnijih moto vesti iz protekle nedelje prema našem izboru.

U junu počinje proizvodnja MV Aguste Rush 1000

Iz MV Aguste stižu vesti da bi u junu trebalo da započne proizvodnja eksluzivnog modela Rush 1000. Radi se o (pre)snažnom modelu Rush 1000 koji će oslobađati čak 208 KS i za koji iz MV Aguste tvrde da će moći da razvije maksimalnu brzinu od preko 300 km/h. Pored snažnog agregata, Rush 1000 imaće i svu modernu elektroniku poput kvik šiftera sa mogućnosti menjanja stepena naviše i naniže, zatim Ohlins elektronski podesivog ogibljenja i još mnogo toga.

Moto vesti iz protekle nedelje
MV Agusta Rush 1000 Moto vesti iz protekle nedelje Foto: MV Agusta Press

Najavljeno je da će biti proizvedeno svega 300 primeraka Rush 1000 modela.

Honda CBR1000RR-R opoziv

Nova Honda CBR1000RR-R nije najbolje započela svoju karijeru. Iz Honde je stiglo obaveštenje da mora da se izvrši opoziv ovog modela zbog mogućih potencijalnih problema sa klipnjačama. Doduše, opoziv zahvata samo oko 300 primeraka koji su poslati na tržište EU. Prema saopštenju ljudi iz Honde, problem je nastao prilikom metalurgijskih procesa, što ukazuje na to da je dobavljač klipnjača omanuo. Nadamo se da će u Hondi brzo rešiti ovaj problem i da će se novi CBR1000RR-R brzo naći u prodaji.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje Foto: Honda Europe Press

Triumph predstavio limitiranu verziju Scramblera

U čast 25. jubilarnog Džejm Bond filma koji treba da bude emitovan ove godine, Triupmh je predstavio novi Scrambler 1200 Bond Edition. Ono što će izdvajati “Bond” model od klasičnog Scramblera 1200 biće drugačije ogibljenje, izduvni sistem i boje, a biće napravljen u svega 250 primeraka.

Triumph Scrambler 1200 Bond Edition Foto: Triumph Press

To bi bilo sve što se tiče našeg izbora moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekujte nove odabrane moto vesti iz moto industrije i moto sporta.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.