October 6, 2022
NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Konačno još jedan petak posle kojeg dolazi kraći odmor tokom vikenda. Kako bi na vikend otišli informisani, donosimo vam najnovije moto vesti iz protekle nedelje.

Norton Superlight SS

Norton je oduvek bio poznat po svojim zanimljivim motociklima. Ovog puta otišli su dva koraka dalje u proizvodnji jedne specijalne verzije koja nosi naziv Superlight SS. Radi se o motociklu sa agregatom od 650 ccm, ali to nije sve. Agregat ima ugrađen turbo kompresor zahvaljujući kojem agregat dostiže snagu od neverovatnih 170 KS, ali to i dalje nije sve. Ram, podram i zadnja viljuška izrađeni su od karbona tako da celokupan motocikl teži svega 160 kg.

Moto vesti iz protekle nedelje

Superlight SS proizvodiće se u limitiranoj seriji od 50 primeraka. Cena će iznositi oko 50.000 funti.

KTM sprema električni skuter za Evropu?

Po svemu sudeći na tržište Evrope mogli bismo da vidimo još jednog proizvođača električnih skutera. KTM razmatra proizvodnju električnih motocikala u narednih pet godina. Prvi korak ka proizvodnji električnih motocikala trebalo bi da bude realizovan već 2021. godine sa električnim skuterom. KTM u saradnji sa indijskim Bajajom planira proizvodnju sopstvenih skutera.

KTM

Za početak, plan je da se na tržište Evrope plasira skuter gotovo identičan modelu Bajaj Chetak. Chetak nudi autnomiju od oko 100 km, a cena mu se kreće oko 1.500 e što je sasvim prihvatljiva cena. Kasnije je cilj da KTM i Husqvarna započnu sopstevnu proizvodnju električnih skutera.

Zarko prelazi u Avintia Ducati?

Poslednjih dana kruže jake glasine da bi se Zarko mogao naći u Avintia ekipu u MotoGP šampionatu. Posle dolaska Aleks Markeza u Hondu postalo je gotovo izvesno da će Zarko morati da se oprosti od MotoGP šampionata. Međutim, Ducati izgleda žarko želi da zadrži Zarka u svom timu te su mu ponudili mesto u Avintia ekipi. Zarko je delimično prihvatio ponudu, ali samo ukoliko u njegovoj garaži budu mehaničari iz fabričke ekipe.

U prilog tome da bi Zarko mogao da pređe u Avinita ekipu govori i to što je Ducati neposredno posle pregovora sa Zarkom potpisao novi ugovor Sa Avintia ekipom. Prema novom ugovoru Avintia dobija status satelitske ekipe i voziće GP19 Ducati. Jedina stvar koja stoji na putu Zarkovom prelasku u Avintia tim je to što Rabat i Abraham imaju ugovore za 2020. godinu. Rasplet situaciju očekujemo u narednih par dana.

Ošersleben se vraća u WSBK kalendar

Od sledeće sezone WSBK šampionat dobija još jedan trkački vikend više. Staza Ošersleben u Nemačkoj ponovo će biti domaćin WSBK trka. Ono što najviše raduje je činjenica da će se trkački vikend na Ošerslebenu voziti od 31. jula – 2. avgusta. To znači da će letnja pauza trajati samo mesec dana, odnosno do 04. septembra.

To je sve što se tiče našeg izbora moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekujte nove vesti.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

bjbikers #6
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.