NaslovnaMoto SportMotoE šampionat - Energica Ego Corsa motocikl i timovi za ovu sezonu

MotoE šampionat – Energica Ego Corsa motocikl i timovi za ovu sezonu

-

Nova era električnih motocikala polako počinje i motocikli na struju sve su prisutniji hteli mi to ili ne. Od ove godine vozi se MotoE šampionat u okviru MotoGP šampionata. Energica Ego Corsa motocikl spreman je za svoju prvu sezonu.

Prve sezone MotoE šampionata svi timovi će koristiti iste motocikla italijanskog proizvođača Energica. Za ovu priliku Energica je razvila poseban motocikl sa zavidnim performansama. Iako se radi o električnom motociklu, većina komponenti je ista ili slična kao na postojećim motociklima. Najvažnija stavka koja se razlikuje je pogonska jedinica koja ne sagorava gorivo, već se napaja električnom energijom iz baterija.

Energica Ego Corsa MotoE motocikl
Energica Ego Corsa MotoE motocikl

Iz baterije kapaciteta 20 Kwh napaja se agregat koji isporučuje snagu od 110 Kw (oko 150 KS). Zanimljivo je da maksimalni obrtni moment iznosi čak 200 Nm. Za razliku od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, Ego Corsa ne poseduje menjač već je sva snaga na raspolaganju u jednom opsegu rada. Doziranja gasa obavlja se preko Ride-by-wire sistema. Maksimalna brzina koju Ego Corsa može da razvije iznosi respektabilnih 250 Km/h.

Što se ogibljenja i kočnica tiče, ove komponente su gotovo iste poput onih koje možemo videti na svim motociklima. Konkretno za MotoE šampionat na Ego Corsa motociklu biće korištene Brembo kočnice, Ohlins ogibljenje i Marchesini točkovi.

Bredli Smit tokom testa na Herezu
Bredli Smit tokom testa na Herezu

Tačni podaci o težini Ego Corsa motocikla nisu istaknuti, ali prema nezvaničnim podacima težina je oko 220 Kg. Nešto veća težina posledica je baterija koje napajaju “agregat”. Šasija je izrađena od čeličnih cevi.

Svi timovi koji su uzeli učešće u novom MotoE šampionatu svoje motocikle držaće u posebnom delu boksova na stazi gde će biti smešteni samo MotoE motocikli. Enel X kao oficijalni partner šampionata, obezbediće solarne punjače koji će omogućavati punjenje motocikla između dva treninga, a prenosivi punjači dopunjavaće motocikle pre starta trke. Za punjenje baterije do 85% kapaciteta potrebno je 20 minuta. Sa punom baterijom Ego Corsa može da pređe oko 120 Km ili ako se voze pod “punim gasom” može da izdrži nešto više od pola sata.

Ego Corsa

Za sada je učešće u MotoE šampionatu uzelo 12 ekipa i 18 vozača. Marija Herera kao jedina žena u MotoE šampionata voziće za Anhel Nieto ekipu gde će joj timski kolega biti Nikolas Terol, poslednji šampion klase 125 cm³. Sete Žibernau takođe će učestvovati u šampionatu za Pons Racing ekipu.

MotoE šampionat
Spisak timova i vozača MotoE šampionata

Planirano je da se vozi šest trka u toku sezone, sa tim što će se na Mizanu voziti dve trke za jedan trkački vikend i trke će trajati oko 15 minuta.

Kalendar trka za ovu sezonu:

  • Jerez – 5. Maj

• Le Mans – 19. Maj

• Sachsenring – 7 Jul

• Austria – 11. Avgust

• Misano – 15. Septembar

Raspored trkačkog vikenda trebalo bi da izgleda ovako:

  • FP1 i FP2 treninzi petkom

• Kvalifikacije se voze subotom

• Trka će se voziti nedeljom pre početka Moto3 trke

Prvi testovi već su voženi na Herezu u novembru prošle godine, a ovo su kombinovana vremena sa trodnevnog testa:

Vremena sa MotoE testa Herez

MotoE šampionat predstavlja budućnost GP takmičenja. Kako zvuči Energica Ego Corsa možete pogledati na ovom snimku:


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.