NaslovnaMoto SportMotoGP kalendar za 2019. godinu

MotoGP kalendar za 2019. godinu

-

Do početka MotoGP sezona i uvodne trke na stazi Losail u Kataru ostalo je nešto više od mesec dana. Da biste sagledali kad će se trke voziti, predstavljamo MotoGP kalendar za 2019. godinu.

Na našu sreću, MotoGP sezona ove godine počinje 10. marta noćnom trkom na stazi Losail u Kataru. Početak ovogodišnje sezone je zakazan dve nedelje ranije nego prošlogodišnja sezona, što je odlično za nas gledaoce, a malo napornije za vozače.

MotoGP kalendar za 2019. godinuŠto se staza tiče, kalendar je ostao nepromenjen u odnosu na prošlu godinu. Bilo je u opticaju povećanje broja trka na dvadeset, ali je na kraju odlučeno da se ipak ostane na devetnaest trka.

Pored trka, vozači i timovi imaju testove koji se voze na stazi Rikardo Tormo u Valensiji odmah po završetku sezone, zatim test na Herezu kojim se završava testiranje za tekuću godinu.

Od 6. Februara očekuje nas test na Sepangu, a posle od 23. marta vozi se poslednji test pred početak sezone na stazi Losail. Sledeći jednodnevni test timovi će imati priliku da voze 6. maja na Herezu. Posle toga očekuju ih još tri testa u toku sezone, prvi 17. juna na Katalunji, drugi 5. avgusta u Brnu i treći 28. avgusta na Mizanu.

Sezona uskoro počinje i ako imate neka pitanja slobodno svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.