NaslovnaMoto SportMotoGP Muđelo 2019 Petrući do svoje prve pobede!

MotoGP Muđelo 2019 Petrući do svoje prve pobede!

-

Završen je MotoGP trkački vikend na stazi Muđelo u Italiji. Imali smo priliku da pogledamo neke uzbudljive i manje uzbudljive trke. Ceo trkački vikend pratilo je lepo i sunčano vreme.

Moto3 trku sa pol pozicije startovao je Toni Arbolino. Moto3 šampionat poznat je po uzbudljivim trkama, a i ove godine pobednik se odlučivao u foto finišu. Lorenco Dala Porta skoro tokom cele trke bio je na vodećoj poziciji dok se iza njega smenjivala grupa od desetak vozača. U poslednjem krugu trke Toni Arbolino uspeo je da se približi Dala Porti i da na kraju uz pomoć zavetrine dođe do pobede.

MotoGP Muđelo Moto3 rezultati

Moto2 trka bila je pomalo dosadna. Glavni krivac za nešto manje zanimljivu trku bio je Alek Markez koji je došao do druge uzastopne pobede. Markez je dobro startovao i posle par krugova uspeo je da obiđe Lutija i Šrotera. Na drugom mestu završio je Marini, a treći je bio Luti. Lorenco Baldasari završio je trku na četvrtoj poziciji posle odličnog probijanja sa petnaeste pozicije.

Zahvaljujući četvrtoj poziciji Baldasari je zadržao vođstvo u šampionatu.

MotoGP Muđelo Moto3 rezultati

Najslađe je ostalo za kraj. Prvih 10 krugova MotoGP trke bilo je izuzetno uzbudljivo jer se čak 5-6 vozača smenjivalo u vodećoj grupi. Kako je grupa odmicala tako su se Doviciozo, Petrući, Markez i Rins odvojili od ostatka. Doviciozo, Petrući i Markez pružli su nam fantastičnu trku borbom iz krivine u krivinu. Poslednji krug rešio je pobednika trke. Posle manevra u prvoj krivini Petrući je odvezao fantastičan prvi krug upisavši svoju prvu pobedu u karijeri ispred Markeza i Dovicioza.

MotoGP Muđelo

Ako se pitate šta se dogodilo sa Valentino Rosijem, pa njegova trka započela je katastrofalno, a završila se padom u devetoj krivini. Rosi je imao vikend za zaborav.

Sledeći trkački vikend vozi se za dve nedelju na stazi Katalunja u Španiji.

Za diskusiju o trkačkom vikendu na Muđelu možete svratiti do naše teme na forumu.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.