June 2, 2023
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoPredstavljen novi Piaggio MP3

Predstavljen novi Piaggio MP3

-

Kada je prvi put predstavljen pre 16 godina, Piaggio MP3 je bio prvi skuter u serijskoj proizvodnji na svetu koji se oslanjao na 3 točka. Od tada do danas prodato je preko 230.000 MP3 modela, a krajem juna je Piaggio predstavio novi model.

Zapravo, predstavljene su tri različite verzije, koje pokreću dva različita agregata i koji su opremljeni novom elektronikom koju je Piaggio razvio.

Piaggio MP3 400 hpe i Piaggio MP3 400 hpe Sport

Dve verzije, MP3 400 hpe i MP3 400 hpe Sport pokreće agregat radne zapremine od 400 cm3 i isporučuje maksimalnu snagu od 35 KS.

Piaggio MP3 400 hpe i Piaggio MP3 400 hpe Sport
Foto: Piaggio

MP3 530 hpe ExclusiveSnažniji i bogat naprednom elektronikom

Za potrebe MP3 530 hpe Exclusive razvijen je novi agregat sa radnom zapreminom od čak 530 cm3. Iz ove radne zapremine je istisnuta i respektabilna snaga od 44 KS koja omogućava da MP3 530 hpe Exclusive postane sposoban i za izlete van grada.

Piaggio na ovoj verziji nije štedeo ni na elektronici, jer je ugrađen ARAS (Advanced Rider Assistance System) koji pomaže vozaču da bude bezbedniji pri vožnji u gradu. Konkretno, ARAS čine uređaji i senzori iz kojih su razvijena pomagala poput BLIS – sistema koji detektuje vozila u mrtvom uglu i putem TFT instrument table obaveštava vozače ako je vozilo u mrtvom uglu. Još jedno pomagalo koje MP3 530 hpe Exclusive poseduje je LCDAS koji putem senzora motri na to da li se neko vozili približava velikom brzinom u trakama sa leve i desne strane vozila u području od 35 metara.

Piaggio MP3 530 hpe Exclusive može da se pohvali i hodom unazad, kao i kamericom za rikverc kako bi se okretanje izvršilo bezbednije.

Osim toga, u elektronski paket su uključena i tri režima vožnje: Eco , Comfort i Sport.

Piaggio MP3 530 hpe Exclusive
photo: Simon Palfrader©

Piaggio MP3 se lepo odomaćio kod korisnika kojim je potrebno vozilo da se probiju kroz gradsku gužvu, a koji prethodno nisu imali puno iskustva na motociklima. Zatu su trenutna poboljšanja game MP3 modela došla kao posledica osluškivanja potrebe ciljane grupe korisnika.

Cena i dostupnost novih MP3 modela na tržištu Srbije još nije poznata. Zvanični uvoznik za Piaggio grupaciju je firma P.G.S. i ukoliko vas zanima više informacija, verujemo da će biti više nego ljubazni da ih pruže ili možete posetiti njihov sajt klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.