NaslovnaNajavePrva međunarodna ženska moto - štafeta

Prva međunarodna ženska moto – štafeta

-

Prvi put u istoriji motociklizma žene, bajkerke iz svih krajeva sveta, okupljaju se oko nesvakidašnjeg i hrabrog poduhvata. Zajedničkim snagama, na svojim motorima, bajkerke iz čitavog sveta za samo godinu dana proneće prvu međunarodnu žensku moto-štafetu kroz oko 120 zemalja i obići će svih 6 naseljenih kontinenata. Sa ciljem da podržimo ovu inicijativu, prenosimo vam u potpunosti tekst koji nam je prosledila naša članica foruma nensy.


Avantura neće biti nimalo laka, voziće se po kiši, po snegu, kroz oluje, preko planina i pustinja, noću, danju, po magli, bez pauze! 365 dana bez predaha, bez obzira na vremenske uslove, bajkerke će jedna drugoj u ruke predavati štafetu i voziti je dalje, do sledeće destinacije, do sledeće bajkerke, sve dok štafeta ne bude obišla svet i vratila se na mesto odakle je krenula.

Ideju su pokrenule bajkerke iz Velike Britanije, sa Hejli Bel (Hayley Bell) na čelu, s ciljem globalnog ujedinjenja i stvaranja moto-sestrinstva između žena u moto-svetu širom planete, i davanjem podsticaja i inspiracije ženama da se odvaže i zakorače u divan svet motociklizma.

Zvaničan broj registrovanih učesnica na zvaničnoj Fejsbuk stranici, kao i web-sajtu grupe već premašuje 14.000 bajkerki, i svakog dana sve je više žena koje se priključuju ovoj jedinstvenoj avanturi.

Međunarodna ženska moto štafeta

Prema najnovijim statističkim podacima, broj žena u motociklizmu iz dana u dan raste neverovatnom brzinom.

Od samo 12% žena vlasnica motora u SAD u 2012. godini, taj broj se 2018. godine popeo na čitavih 20%, što znači da je svaki 5 vlasnik motocikla u SAD žena. Slični statistički podaci važe i za ostatak planete.

Žene ubrzano postaju ozbiljna ciljna grupa na tržištu motocikala i moto-opreme i vreme je da se svest proizvođača, kako motocikala tako i moto-opreme, prilagodi novoj stvarnosti.

Žene više nisu samo saputnice, žene danas voze svoje motore, idu na ozbilje ture, obilaze svet na svoja dva točka već godinama, ne plaše se da budu svoje, ne plaše se izazova i motor je odavno verni pratilac njihovih hrabrih avantura.

Pored ujedinjenja i zbližavanja bajkerki, širom sveta, ova štafeta ima za cilj skretanje pažnje moto-industrije na brojnost žena u moto-svetu, kako bi se na taj način uticalo na prilagođavanje motocikala i moto-opreme potrebama žena. Žene jednostavno žele da imaju ravnopravan izbor po pitanju modela motocikala, i moto-opreme koji bi bili prilagođeni njihovim potrebama!

Međunarodna ženska moto štafeta

Jedinstvena, neponovljiva, prva dosad, ženska moto-štafeta kreće na svoj put oko sveta 27. februara 2019 godine iz Velike Britanije, a tamo će se nakon obilaska sveta na dva točka vratiti 20. januara 2020. godine, što će označiti kraj ove velike avanture.

Srbija će, zahvaljujući svojim brojnim hrabrim bajkerkama, još jednom pokazati i dokazati da nimalo ne zaostaje za svetskim trendovima, i biti deo ove jedinstvene avanture.

Ideja je da se usput kroz video-reportažu, koja će zabeležiti prolazak štafete kroz Srbiju, i fotografije predstavi deo kulturno-istorijske baštine Srbije, onoliko koliko to ograničeno vreme dozvoljava, što će biti prikazano na velikoj izložbi što će se održati u Londonu nakon završetka štafete.

• 4. aprila srpske bajkerke kreću put Makedonije, kako bi 5. aprila ujutru preuzele štafetu na graničnom prelazu.

• 5. aprila štafeta stiže u Beograd, gde će biti organizovan medijski pokriven doček štafete, uz podršku i prezentovanje sponzora koji su pomogli u ostvarivanju ovog smelog poduhvata, uz svirku i druženje s prijateljima i zaljubljenicima u svet motociklizma.

• 6. aprila ujutru bajkerke nastavljaju put ka granici s Mađarskom, usput beležeći lepote i kulturno-istorijsko nasleđe Srbije, a u večernjim satima štafeta će biti predata mađarskim bajkerkama.

Međunarodna ženska moto štafeta

Čitava avantura se može uživo pratiti preko GPS-a na zvaničnom sajtu WRWR štafete, što avanturu čini još zanimljivijom.

Ova hrabra avantura i organizacija na svetskom nivou iziskuje mnogo truda i podršku lokalnih sponzora!!!

Ukoliko želite da budete naša podrška, da budete deo istorije i pomognete da se Srbija upiše u istoriju motociklizma, da možda čak bude i deo novog Ginisovog rekorda, ukoliko želite da ime vaše firme bude neizostavni deo ove svetske avanture, javite nam se da se dogovorimo kako da zajedno stvaramo istoriju!!!

Dame, ukoliko želite da se prijavite za ovaj poduhvat to možete uraditi ovde.

WRWR Ambasador za Srbiju i osoba za kontakt:
Ana Radžić
ana.radzic@gmail.com


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.