NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoQJMOTOR SVT650X - Novi adventure sa Suzuki agregatom

QJMOTOR SVT650X – Novi adventure sa Suzuki agregatom

-

Tržite adventure motocikala srednje radne zapremine biće uzdrmano jer stiže QJMOTOR SV650X sa V2 agregatom koji godinama pogoni Suzuki V-Strom 650. QJMOTOR je rešio da upotrebi ovaj agregat kao osnovu oko koje je formirao motocikl sa puno opreme.

QJMOTOR ide velikim koracima napred. SRT550 i SRT700X su već ostavili dobre utiske, a sada su napravili nešto što bi moglo da bude zanimljivo svima. Radi se o novom SVT650X putnom ili adventure motociklu koji na papiru deluje zanimljivo i konkurentno.

Suzuki agregat iz V-Strom 650

za pogonsku jedinicu svog SVT650X motocikla QJMOTOR je izabrao jedan od najdokazanijih i najpreoverenijih agregata. Reč je o V2 agregatu radne zapremine od 645 cm3 koji koriste Suzuki SV650 i V-Strom 650 modeli.

Maksimalna snaga ovog agregata iznosiće 76 KS na 9.000 O/Min i maksimalni obrtni moment od 65 Nm na 8.000 O/Min. Dobra stana ovog agregata su mala potrošnja goriva i velika izdržljivost jer su poznati V-Strom 650 primerci koji su prebacili i preko 150.000 km.

Foto: QJMOTOR

Odlične kočnice i bogat paket opreme

Ono što Suzuki nikad nije uradio, uradio je QJMOTOR, a to su odlične Brembo monoblok radijalno postavljene četvoroklipne kočione čeljusti koji će SVT650X zaustavljati onako kako zaslužuje. Obrnuta prednja viljuška, kao i cevasta šasija zadužene su da SVT650X bude stabilan, upravljiv i da upija sve neravnine.

Foto: QJMOTOR

Od opreme SVT650X poseduje sve što vam je potrebno u bilo kojim uslovima. Poseduje štitnik kartera, centralni štender koji uveliko olakšava poslove oko održavanja i pakiranja motocikla, zatim crash barove, štitnike ručke, grejače ručica i grejače sedišta.

Na žbičane felne dimenzija 110/80R19 napred i 150/70R17 pozadi biće montirane “tubeless” gume.

Moderan adventure

Od elektronskih pomagala QJMOTOR je na SVT650X ugradio ABS, ali će ostale stvari biti moderne i maksimalno efikasne, poput kompletne LED svetlosne grupe i TFT instrument table dijagonale 7″ koja je kolorizovana. Jedna sitnica koja možda deluje naivno, ali znači u noćnim uslovima je i ugrađeno osvetljenje prekidača na upravljaču, što je jedan lep detalj koji mnogi proizvođači zapostavljaju.

Foto: QJMOTOR

Dobar motocikl, po pristupačnoj ceni

Sve gore navedene komponente dolaze po ceni od 6.990 EUR kojom QJMOTOR i SVT650X ozbiljno udaraju na konkurenciju. Uz to, QJMOTOR daje garanciju od 3 godine na neograničenu kilometražu.

Jedva čekamo da prvi primerci budu dostupni na test, jer na papiru SVT650X zaista deluje kao odličan motocikl.

Više informacija oko QJMOTOR SVT650X možete dobiti u firmi Autopromet koja je zvanični uvoznik QJMOTOR i Zontes motocikala za Srbiju i diler za Moto Morini i SYM na području Vojvodine. Njihovi saloni se nalaze na adresi Autoput za Zagreb br. 5 u Beogradu kao i na adresi Temerinska 52 u Novom Sadu.

Za infomracije možete pogledati i njihovu veb stranicu.

Povodom utisaka o novom QJMOTOR SVT650X možete posettiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.