NaslovnaMoto SportSuzuki predstavio MotoGP ekipu

Suzuki predstavio MotoGP ekipu

-

Suzuki je poslednji koji je predstavio svoju MotoGP ekipu za ovu sezonu. Za predstavljanje MotoGP ekipe, Suzuki je odabrao stazu Losail u Kataru, na kojoj odmah posle predstavljanja započet i prvi zvanični test za ovu sezonu.

U ekipi koja je prošle godine osvojila šampionat, nije se mnogo toga promenilo. Vozački sastav ostao je nepromenjen, pa će tako boje Suzuki ekipe i ove godine braniti Rins i šampion Mir.

Možda je najveća promena odlasaka David Brivia, koji je Suzuki MotoGP ekipu, zamenio za ekipu u Formuli 1. Suzuki se brzo reorganizovao odlaskom Brivia i sve aktivnosti ekipe nastavljene su prema planu.

Suzuki predstavio MotoGP ekipu
Suzuki predstavio MotoGP ekipu Foto: Suzuki-Racing.com

Što se samog Suzuki GSX-RR motocikla tiče, spolja se ne vide neke veće promene, osim blage izmene grafika na bočnim oklopima. Naime, Monster energetska pića i Suzuki potpisali su sponzorski ugovor, pa se tako u donjem delu bočnih oklopa nalazi Monster logo i reklama.

Prošlogodišnji šampion Mir, rešio je da zadrži svoj broj 36 i da ne uzme broj 1. Tako da ćemo i ove sezone Mira gledati sa njegovim prepoznatljivim brojem.

Foto: Suzuki-Racing.com

Suzuki je prethodne sezone sve prijatno iznenadio sve u MotoGP šampionatu i sada su već od samog početka sezone istaknuti za jedne od favorita za odbranu titule. Vozači sastav Rins – Mir čini se kao dobitna kombinacija. Sama Suzuki ekipa deluje da radi skladno i da je atmosfera u ekipi na odličnom nivou. Verujem da ove će ove sezone Suzuki opet biti u samom vrhu plasmana.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.