NaslovnaMoto SportMotoGP od 2023. godine u Mađarskoj!

MotoGP od 2023. godine u Mađarskoj!

-

Kada je Brno izbačen iz MotoGP kalendara, ljubitelji MotoGP šampionata sa ovih prostora ostali su uskraćeni za trku koja se održava relativno blizu i koja je cenovno pristupačna našem standardu. Međutim, juče je stigla jako lepa vest da ćemo od 2023. godine MotoGP moći da gledamo u Mađarskoj!

Karmelo Espeleta je u utorak posetio Budimpeštu i tom prilikom je sa političarima, ali i čuvenim šampionom Gaborom Talmačijem potpisao ugovor o održavanju MotoGP trke 2023. godine.

Zanimljivo je da se trka neće održati na stazi Hungaroring, već se za ovu priiliku praviti potpuno nova staza. Staza će se nalaziti u okolini Debrecena, a izgradnja će započeti već u narednim mesecima.

MotoGP od 2023. godine u Mađarskoj!
MotoGP od 2023. godine u Mađarskoj! Foto: pbs.twimg.com/

Godinama unazad već se pokušavalo sa organizacijom MotoGP na stazi Hungaroring, ali do realizacije nikad nije došlo. Novi ugovor sa Dornom i posledična izgradnja staze, znači i da ćemo dobiti još jednu trkačku stazu u našem okruženju.

Nadamo se da će planovi izvođenje radova oko staze proteći u najboljem redu i da ćemo 2023. godine imati prilike da posetimo prvu MotoGP trku u Mađarskoj.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.