NaslovnaMoto SportSvi MotoE motocikli izgoreli u požaru, početak sezone pomeren

Svi MotoE motocikli izgoreli u požaru, početak sezone pomeren

-

U sredu uveče, tj. 13. marta 2019. na stazi Herez u Španiji dogodio se nesvakidašnji incident u kojem su svi MotoE motocikli izgoreli u požaru.

Vozači i timovi MotoE šampionata okupili su se na Herezu radi predsezonskog testa koji je nažalost završen uz veliku materijalnu štetu. U novom MotoE padoku izbio je požar 14. marta u 00:15 časova. Tom prilikom izgoreli su svi motocikli i oprema svih MotoE timova.

Materijalna šteta je velika i trebaće vremena da se novi motocikli naprave te se iz tog razloga početak MotoE šampionata pomera. Srećom niko od vozača ili osoblja timova nije povređen.

Tačan uzrok požara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je požar izazvao generator za punjenje baterija na motociklima. Zapravo, nije se zapalio klasičan punjač koji se do sad koristio, već novi prototip punjača.

Svi MotoE motocikli izgoreli u požaru

Sezona je trebalo da počne trkama na Herezu i Le Manu, ali će zbog požara početak šampionata biti pomeren. Očekuje se da će MotoE sezona početi u drugoj polovini MotoGP sezone.

Koliko god mnogi gledaoci ne vole električne motocikle ovaj incident je veliki udarac na razvojni šampionat u koji je uloženo mnogo finansijskih sredstava i truda. Svakako, električni motocikli su budućnost i pozitivno je za moto sport što se MotoE šampionat ozbiljno priprema.

Nadamo se da će timovi brzo prevazići probleme i da će nastaviti sa razvojem električnih motocikala i da ćemo ih uskoro gledati na stazi.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.